Mskj

Somija pārtrauc saņemt dabasgāzi no Krievijas un veidos arī savu LNG pieņemšanas termināli

Leta
20.05.2022

Krievija sestdienas rītā pārtauks dabasgāzes piegādes Somijai, jo tā atteikusies maksāt Krievijas valsts gāzes kompānijai “Gazprom” rubļos, piektdien paziņoja Somijas dabasgāzes uzņēmums “Gasum”.

Pūliņos mazināt riskus par paļaušanos uz Krievijas enerģijas eksportu Somijas valdība piektdien paziņoja, ka valsts ar ASV bāzēto uzņēmumu “Excelerate Energy” parakstījusi sašķidrinātās dabasgāzes kuģa nomas līgumu uz desmit gadiem. 

Sasaistē ar šo - visnotaļ dīvaina būtu jelkāda LV valsts līdzekļu ieguldīšana un garantiju došana vēl vienam LNG terminālim Latvijā gāzes patēriņa perspektīvās samazināšanas kontekstā.

Ja kāds uzņemas privāto risku un spēs iekļauties LNG gāzes tirgū - tā ir viņa izvēle, un tai nevajag traucēt, tomēr bez jebkādām valsts saistībām un ieguldījumiem. Arī take or pay nolīgumiem. Baltijai vienkārši nav vajadzīga vēl papildus LNG regazifikācijas jauda...

Līdzekļus ir jāiegulda koksnes izmantošanas paplašināšanā (kā pagaidu risinājums) un elektroenerģijas ražošanas un tīkla attīstība.
Un vēlāk, lūdzu, nesakiet, ka nedzirdējāt šo manis un Aivara Veisa teikto!!!

Leta

x

Paroles atgadināšana