Citas ziņas sadaļā
Ekonomikas attīstība Latvijas valstpilsētās un reģionu "lauku teritorijās"
Latvijas teritoriju attīstības pārvaldības reforma
Ekonomisti par administratīvi teritoriālās reformas piedāvājumu
Precizētas prasības augļu koku un ogulāju pavairošanas materiāla apritei
Saeima atbalsta Parīzes nolīguma par klimata pārmaiņu ierobežošanu ratifikāciju
Mainīta samaksa par mājas (istabas) dzīvnieka pases veidlapu
Izmaiņas autotransporta ekspluatācijas nodokļa un uzņēmumu vieglo transportlīdzekļu nodokļa maksāšanas kārtībā
Dzīvnieka īpašnieks pats varēs veikt mājas (istabas) dzīvnieka reģistrāciju datubāzē
Varēs saņemt atbalstu par konsultāciju sniegšanu akvakultūras uzņēmumiem
Piešķir finansējumu medību saimniecības attīstības projektiem
Teritoriju pārvaldībaIzmaiņas lauksaimniecības dzīvnieku gaļas marķēšanas noteikumosMK, Noteikumi, Nr. 1220
20.10.2009 Valdība apstiprinājusi Zemkopības ministrijas izstrādāto Ministru kabineta noteikumu projektu Grozījumi Ministru kabineta 2007.gada 27.februāra noteikumos Nr.156 Gaļas, maltas gaļas, mehāniski atdalītas gaļas, gaļas izstrādājumu un gaļas produktu marķēšanas noteikumi. Izmaiņas noteikumos tika izstrādātas, pamatojoties uz šā gada 17.septembrī Saeimā apstiprinātajiem Grozījumiem Dzīvnieku aizsardzības likumā, kas nosaka, ka turpmāk kautuvēs tiek pieļauta lauksaimniecības dzīvnieku kaušana, izmantojot pēckaušanas apdullināšanu saskaņā ar reliģisko kopienu tradicionālajām kaušanas metodēm un normatīvajiem aktiem par labturības prasībām kaušanai paredzēto lauksaimniecības dzīvnieku aizsardzībai. Noteikumu projekts nosaka marķēšanas prasības, liellopu un aitas gaļai, kas iegūta atbilstoši reliģisko kopienu tradicionālajām gaļas ieguves metodēm. Gaļu, maltu gaļu, mehāniski atdalītu gaļu, gaļas izstrādājumus un gaļas produktus, kuri iegūti no liellopiem un aitām, kas kauti saskaņā ar reliģisko kopienu tradicionālajām gaļas ieguves metodēm, papildus būs jāmarķē ar specifisku marķējumu, kurā jānorāda pilns izmantotās dzīvnieku kaušanas metodes nosaukums. Turklāt tirdzniecības vietā šādi iegūtai gaļai, maltai gaļai, mehāniski atdalītai gaļai, gaļas izstrādājumiem un gaļas produktiem galapatērētājam redzamā vietā jābūt norādei par dzīvnieku kaušanā izmantoto metodi. |