Citas ziņas sadaļā
Vadošie Latvijas kooperatīvi Latraps un VAKS izveidojuši jaunu uzņēmumu ASNS Ingredient ar mērķi Jelgavā būvēt dzelteno zirņu proteīna ražotni
«Latraps» sadarbībā ar vācu «Pfeier & Langen» attīstīs zirņu proteīna ražotni Jelgavā
SCE E-Piim jaunā rūpnīca sākusi darbu. Un Orklas jaunā cepumu fabrika arī
LATRAPS spēks aug augumā
Lauksaimnieku kooperatīvi pērk ostas termināli
"Rīgas Dzirnavnieks" auzu audzēšanas programmā šogad piedalīsies 30 zemnieku saimniecības
Iecienītajam konditorejas zīmolam "Staburadze" jauna vizuālā identitāte
"Laima" piedalās lielākajā Krievijas pārtikas un dzērienu izstādē
"Maxima Latvija" par 50% samazina gurķu importu, dodot priekšroku vietējai produkcijai
Aldaru ieguldījums novērtēts
Ziņas no biznesaSasniegta raudzētā skābpiena produkta "Labdara" ražošanas maksimālā jaudaIrīna Kukliča, Rīgas Stradiņa universitāte
28.10.2009 Rīgas Stradiņa universitātes mikrobioloģes Vijas Ramnieces raudzētā skābpiena produkta "Labdaris" ražošana, kopš tā ieviešanas tirgū, palielinājusies septiņas reizes. Šobrīd, pateicoties patērētāju pieprasījumam, Piensaimnieku lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvā sabiedrība "Dundaga" ar esošām iekārtām sasniegusi maksimālo "Labdara" ražošanas apjomu. Rīgas Stradiņa universitātes mikrobioloģes Vijas Ramnieces raudzētā skābpiena produkta "Labdaris" ražošana, kopš tā ieviešanas tirgū, palielinājusies septiņas reizes. Šobrīd, pateicoties patērētāju pieprasījumam, Piensaimnieku lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvā sabiedrība "Dundaga" ar esošām iekārtām sasniegusi maksimālo "Labdara" ražošanas apjomu. "Labdara" idejas pamatā ir ilggadīga zinātniskā un praktiskā darba pieredze. Tas ir dzīvs produkts, bez E vielām. Produktam nepievieno saldvielas, tādēļ pircēji, kuri sagaida jaunu kārumu, var vilties. "Labdara" noslēpums slēpjas īpašajās Lactobacillus helveticus R-7 baktērijās. Produkts ir dziedniecisks, tas normalizē mikrofloru zarnās, novērš aizcietējumus un caureju, tāpēc tas arī ieguvis tādu vārdu "Labdaris"- laba darītājs. Tā konsistence ir viendabīga, līdzīga vijīgam krējumam, tas ir bez gāzes pūslīšiem un tam virspusē iespējama neliela sūkalu kārta. Latvijā nav pieejami produkti, kuros tiktu izmantota Lactobacillus helveticus R-7 baktērijas, taču šāda tipa baktērijas pasaulē izmanto cieto sieru ražošanā. "Labdaris" ir spilgts pierādījums tam kā zinātnisks produkts var kalpot cilvēka dzīves kvalitātes uzlabošanai. Šobrīd, "Labdaris" ir pieejams par iepazīšanās cenām lielākajos Rīgas tirgos un citur Latvijā. Produkta ražotājs Piensaimnieku lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvās sabiedrības "Dundaga" valdes priekšsēdētājs Guntis Pirvits stāstā, ka ar esošām iekārtām ir sasniegta "Labdara" ražošanas maksimālā jauda. Lai palielinātu produkta apjomu būtu nepieciešamas iegādāties jaunu fasēšanas iekārtu. Viņš arī stāsta, ka ir gadījumi, kad pircēji zvana, gan uz PLPKS "Dundaga", gan arī kāds pamanās personīgi sazināties un apjautāties, kur un kā var iegādāties "Labdari". Domājams, ka pircēji pēc šīs ekonomiskās krīzes kļūs izglītotāki un balsos ar savu maciņu par veselīgu pārtiku, priekšroku dodot Latvijas precei. |