Ziņas no biznesa

Sākas konkurss "Maizes akadēmija"

Leta
04.01.2010

4. janvārī skolēni no visas Latvijas sāks sacensību konkursā "Maizes akadēmija", kas ceptuvē "Lāči" notiks jau otro gadu pēc kārtas, informēja ceptuves mārketinga vadītājs Atis Blinds.

Konkurss ir interesants ar to, ka darbība norisināsies vairākās kārtās, kur skolēniem vajadzēs parādīt dažādas prasmes. Skolēni iegūs ne tikai izglītojošu informāciju par maizes vēsturi, maizes cepšanas kultūru un tās uzturvērtību, bet arī varēs iejusties maiznieka amatā, veidojot paši savu maizes kukulīti. Tāpat vajadzēs atbildēt uz āķīgiem jautājumiem un pildīt dažādus citus interesantus uzdevumus, kas saistīti ar īstu rudzu maizi un senajām latviešu maizes cepšanas tradīcijām. Piemēram, būs jāveido maizes reklāmas prezentācija.

"Izvērtējot iepriekšējā gada pieredzi, esam secinājuši, ka jaunatnei ir interese par maizes tapšanas procesu. Organizējot šādu konkursu, mēs gribam pievērst uzmanību tam, ka tiek saglabātas senās latviešu amatu prasmes, tāpēc svarīgi ir organizēt pasākumus, kuri izglīto un piesaista bērnus šī darba apguvē. Īpaši svarīgi tas ir šodien, kad redzam, cik ļoti maz jaunā paaudze vispār zina par maizi un Latvijas tradicionālajām vērtībām," stāstīja ceptuves "Lāči" saimnieks un maizniekmeistars Normunds Skauģis.

Konkurss norisināsies līdz 26. februārim četrās klašu grupās - 1.-3. klase, 4.-6. klase, 5.-9. klase un 10.-12. klase.

Leta

x

Paroles atgadināšana