Citas ziņas sadaļā
Vadošie Latvijas kooperatīvi Latraps un VAKS izveidojuši jaunu uzņēmumu ASNS Ingredient ar mērķi Jelgavā būvēt dzelteno zirņu proteīna ražotni
«Latraps» sadarbībā ar vācu «Pfeier & Langen» attīstīs zirņu proteīna ražotni Jelgavā
SCE E-Piim jaunā rūpnīca sākusi darbu. Un Orklas jaunā cepumu fabrika arī
LATRAPS spēks aug augumā
Lauksaimnieku kooperatīvi pērk ostas termināli
"Rīgas Dzirnavnieks" auzu audzēšanas programmā šogad piedalīsies 30 zemnieku saimniecības
Iecienītajam konditorejas zīmolam "Staburadze" jauna vizuālā identitāte
"Laima" piedalās lielākajā Krievijas pārtikas un dzērienu izstādē
"Maxima Latvija" par 50% samazina gurķu importu, dodot priekšroku vietējai produkcijai
Aldaru ieguldījums novērtēts
Ziņas no biznesa"Trikata" sieri ieguvuši zelta godalgas EiropāRita Voronkova, SIA "Latvijas Piens"
06.06.2016 Starptautiskais garšas un kvalitātes institūts (International taste and quality institute (iTQi), kas apvieno industrijas viedokļu līderus un kura ietvaros strādā 15 Eiropas prestižākās kulinārijas un vīnziņu asociācijas, piešķīris zelta godalgas diviem zīmola TRIKATA sieriem, ko ražo Latvijas lauksaimniekiem piederošais uzņēmums "Latvijas Piens". Divas zelta zvaigznes piešķirtas TRIKATA Emmental sieram un vienu zelta zvaigzni ieguvis svaigais siers TRIKATA "Sniega bumbas ar amoliņu". Anita Skudra, "Latvijas Piens" valdes priekšsēdētāja: "Tas ir gods, ko nopelnījis "Latvijas Piens" kolektīvs ar ieguldīto darbu un vienlaicīgi lepnums - Latvijā ražotie sieri ir augstu novērtēti Eiropas mērogā. Tā apliecinām savu apņemšanos - ierakstīt Latvijā ražotos sierus pasaules labāko sieru sarakstā. Šāda apbalvojuma iegūšana ne tikai apliecina, ka esam konkurētspējīgi produkta kvalitātes ziņā ārpus Latvijas robežām , bet arī sniedz mums lielisku pieredzi - Eiropas pārtikas nozares atzītākie eksperti jau snieguši noderīgus ieteikumus attīstības virzieniem, kas lieliski noder ne tikai esošo produktu pilnveidošanai, bet arī jaunu produktu attīstībā." Briselē bāzētais Starptautiskais Garšas un kvalitātes institūts (iTQi) ik gadu Superior Taste Awards konkursā sniedz produktu izvērtējumu. Piešķirtā balva apliecina, ka abi minētie TRIKATA sieri atbilst augstākajai kvalitātei un ir ar izcilu garšu. Emmental sieram tas sniedz papildus apliecinājumu - atbilstošs augstākajām Šveices siera Emmentaler garšas un kvalitātes prasībām. Šajā konkursā sierus vērtē augsti kvalificēta žūrija: šefpavāri, vīnziņi un viedokļu līderi. Izvērtēšana notiek veicot "aklās degustācijas" un vērtējot produktus 100 punktu skalā. Produkti vērtēti pēc ārējā noformējuma, izskata, smaržas, kā arī pēc tekstūras, garšas un pēcgaršas. Zelta zvaigznes iegūst tikai tie produkti, kurus žūrija novērtējusi ar 70 un vairāk punktiem. Par "Latvijas Piens" "Latvijas piens" ir 100% Latvijas lauksaimniekiem piederošs uzņēmums, kas darbu sāka 2012.gada nogalē. No 2014. gada uzņēmums fokusējies un attīstījis siera ražošanu. 50% no saražotā siera tiek eksportēti uz Eiropas un Austrumu Āzijas valstīm. Nozīmīgākie eksporta tirgi ir Zviedrija un Somija, kam pēdējā laikā pievienojusies arī Dānija. |