Citas ziņas sadaļā
Vadošie Latvijas kooperatīvi Latraps un VAKS izveidojuši jaunu uzņēmumu ASNS Ingredient ar mērķi Jelgavā būvēt dzelteno zirņu proteīna ražotni
«Latraps» sadarbībā ar vācu «Pfeier & Langen» attīstīs zirņu proteīna ražotni Jelgavā
SCE E-Piim jaunā rūpnīca sākusi darbu. Un Orklas jaunā cepumu fabrika arī
LATRAPS spēks aug augumā
Lauksaimnieku kooperatīvi pērk ostas termināli
"Rīgas Dzirnavnieks" auzu audzēšanas programmā šogad piedalīsies 30 zemnieku saimniecības
Iecienītajam konditorejas zīmolam "Staburadze" jauna vizuālā identitāte
"Laima" piedalās lielākajā Krievijas pārtikas un dzērienu izstādē
"Maxima Latvija" par 50% samazina gurķu importu, dodot priekšroku vietējai produkcijai
Aldaru ieguldījums novērtēts
Ziņas no biznesaAS "Rīgas Dzirnavnieks" pirmais Latvijā uzsāk pašbriestošo miltu ražošanuAnita Berķe, A/s "Rīgas Dzirnavnieks"
21.06.2016 Viens no lielākajiem graudu pārstrādātajiem Baltijā AS "Rīgas Dzirnavnieks" nolēmis attīstīt jaunu produkcijas nišu un pirmais Latvijā uzsācis ražot "Hercogs" pašbriestošos miltus, kas ir populāri daudzviet pasaulē un plaši iekļauti dažādās kulinārijas receptēs. "Hercogs" pašbriestošie milti (angļu valodā: "self - raising flour") sastāv no augstākā labuma miltiem un īpaši izstrādātas formulas cepamā pulvera, kas, pateicoties tehnoloģiskām iespējām, vienmērīgi iemaisīts miltos. No šādiem miltiem mīklas izstrādājumi ir poraini un apjomīgi. Pašbriestošo miltu kategorija pasaulē sāka attīstīties Anglijā. Šobrīd šie milti ir populāri Amerikā, no kuriem pagatavo, piemēram, tradicionālās amerkāņu picas, kas ir biezākas un apjomīgākas. Populārākie produkti, kuru cepšanā šos miltus izmanto, ir biezās pankūkas, maize, picas, kūkas, vafeles, mafini un maizītes. Šos miltus izmanto mīklās, kuras nav nepieciešams raudzēt. Šie gatavie milti būs palīgs ikvienam kulināram. Ne velti jau šobrīd daudzās ārvalstu receptēs tiek iekļauti gatavi pašbriestošie milti labākam rezultātam. Tagad tie būs pieejami arī mūsu iedzīvotājiem un nodrošinās ērtu konditorejas izstrādājumu pagatavošanu. Anita Berķe, AS "Rīgas Dzirnavnieks" pārstāve: "Pašbriestošie milti to ērtās pagatavošanas dēļ ir kļuvuši populāri daudzviet pasaulē, un tos plaši iekļauj dažādās kulinārijas receptēs, kā piemēram, mafinu, kūku, biezo pankūku un citu konditorejas iztrādājumu pagatavošanā. Tas savukārt radīja apjukumu mūsu iedzīvotājiem, kam sastāvdaļa "pašbriestošie milti" jeb angļu valodā "self-raising flour") receptēs nebija pazīstama un pieejama. Tas arī ir viens no iemesliem, kāpēc nolēmām attīstīt jaunu produkcijas nišu un uzsākt paši ražot pašbriestošos miltus, izstrādājot īpašu receptūru." Jāmin, ka šogad šis ir jau otrais "Rīgas Dzirnavnieks" jaunums miltu kategorijā. Nesen tas papildinājis "Hercogs" zīmola produktu klāstu ar miltu maisījumiem pankūkām un picai no retajiem un unikālajiem Speltas graudiem. Spelta tiek uzskatīta par kviešu priekšteci, un Eiropā tā sāk piedzīvot savu renesansi audzēšanas ziņā. Speltas graudu diētiskā vērtība ir daudz augstāka nekā ierastajām mīksto kviešu šķirnēm. Tā tiek audzēta pārsvarā bioloģiskās saimniecībās nelielās platībās. AS "Rīgas Dzirnavnieks", lai izglītotu par speltas graudu vērtīgumu, ir izveidojis izglītojošu mājas lapu www.spelta.lv. AS "Rīgas Dzirnavnieks" ir viens no lielākajiem graudu pārstrādātājiem Baltijā. Uzņēmums ražo un pārdod graudu pārstrādes produktus - visu veidu kviešu un rudzu miltus, miltu maisījumus, pārslas, placinātus graudus un putraimus industriālajiem patērētājiem, kā arī fasēto produkciju individuālam patēriņam ar zīmoliem "Hercogs", "Herkuless" un "Īsta Saimniece". A/s "Rīgas Dzirnavnieks" |