Citas ziņas sadaļā
Zemkopības sistēmas elementi vērtības, izvēles un risinājumi
Rīks piemērotākās zemkopības sistēmas izvēlei. Vebinārs "Kas tas ir un kā to lietot?"
Zemkopības sistēmu saimnieciskie rezultāti
Modelēšanas rīks zemkopības sistēmas risinājumu izvēlei. Struktūra un metodoloģija
Slāpekļa aprites novērtēšana zemkopības sistēmās
Stratēģijas izstrāde noturīgas un multifunkcionālas piena nozares attīstībai Latvijā
Noturīgas un multifunkcionālas piena nozares attīstība Latvijā: izaicinājumi un risinājumi
Vebinārs "Augmaiņas prakse Latvijas lauksaimniecībā. Telpisko datu izpētes rezultāti"
Saimnieciskais izdevīgums bioloģiskajā ēdināšanā cūku nobarošanas fāzē: sākotnējo eksperimentu rezultāti
Pieteikšanās atbalstam pasākumā Akvakultūras saimniecībām paredzēti pārvaldības un konsultāciju pakalpojumi
Zināšanas saimniekošanaiLapu dārzeņu mikrobioloģiskais piesārņojums ir niecīgsMārīte Gailīte, AgroPols
24.03.2010 Nīderlandē Vageningenes universitātē veiktie pētījumi liecina, ka lapu dārzeņu iespēja inficēties ar E.coli, Salmonella vai Listeria nav sevišķi liela. Pētnieki ir izstrādājuši modeli, kas dod iespēju novērtēt potenciāla piesārņojuma risku visā produkta ķēdē no lauka līdz restorānam. Pētījuma rezultāti tika publicēti žurnālā Journal of Food Protection. Ja tiek ievēroti visi higiēnas pasākumi un nepārtraukta temperatūras ķēde, visā Nīderlandē (valstī ir 16,4 milj. iedzīvotāju) gadā laikā ar patogēno E.coli varētu inficēties 166 salātu ēdāji, 187 salātu cienītāji varētu inficēties ar salmonellu un tikai 0,3 ar Listeria. Gaļas produkti šinī ziņā ir riskantāki, tā ik gadu 25 tūkst. holandiešu inficējas ar salmonellu no gaļas produktiem. |