Citas ziņas sadaļā
Zemkopības sistēmas elementi vērtības, izvēles un risinājumi
Rīks piemērotākās zemkopības sistēmas izvēlei. Vebinārs "Kas tas ir un kā to lietot?"
Zemkopības sistēmu saimnieciskie rezultāti
Modelēšanas rīks zemkopības sistēmas risinājumu izvēlei. Struktūra un metodoloģija
Slāpekļa aprites novērtēšana zemkopības sistēmās
Stratēģijas izstrāde noturīgas un multifunkcionālas piena nozares attīstībai Latvijā
Noturīgas un multifunkcionālas piena nozares attīstība Latvijā: izaicinājumi un risinājumi
Vebinārs "Augmaiņas prakse Latvijas lauksaimniecībā. Telpisko datu izpētes rezultāti"
Saimnieciskais izdevīgums bioloģiskajā ēdināšanā cūku nobarošanas fāzē: sākotnējo eksperimentu rezultāti
Pieteikšanās atbalstam pasākumā Akvakultūras saimniecībām paredzēti pārvaldības un konsultāciju pakalpojumi
Zināšanas saimniekošanaiNākamgad sulu ražotājiem būs jāievēro jauna sulu salduma līmeņa mērvienība -Briksa grādiAija Zariņa, AgroPols
26.10.2010 26. oktobrī valdība akceptēja Zemkopības ministrijas (ZM) izstrādātos Ministru kabineta (MK) noteikumus Grozījumi Ministru kabineta 2003.gada 18.marta noteikumos Nr.128 Obligātās nekaitīguma un marķējuma prasības augļu sulām un tām līdzīgiem produktiem, informēja ZM sabiedrisko attiecību speciāliste Solveiga Lazovska. Grozījumi noteikumos papildina šobrīd spēkā esošos noteikumus ar jaunu sulu salduma līmeņa mērvienību Briksa grādiem, kas turpmāk jāņem vērā sulu ražošanas procesā. Noteikumu grozījumu pielikumā noteiktas minimālās Briksa grādu vērtības no koncentrāta iegūtām augļu sulām. Eiropas Savienības (ES) Direktīvas prasības, kas nosaka no koncentrāta iegūtas sulas salduma pakāpi, stāsies spēkā 2011. gada 1. janvārī. Līdz ar to arī ar nākamā gada 1. janvāri ražotājiem būs jāievēro direktīvā noteiktās prasības sulu ražošanā. Direktīvas grozījumi izstrādāti, lai precizētu sulas direktīvas prasības atbilstoši sulu starptautiskajiem standartiem, jo īpaši Augļu sulu un nektāru standartu kodeksam (Codex Stan 247-2005), kurā noteikti augļu sulu un līdzīgu produktu kvalitātes faktori un prasības marķējumam. Šajā standartu kodeksā noteiktas arī minimālās Briksa vērtības augļu sulām, kas iegūtas no koncentrāta. Grozījumi MK 2003. gada 18. marta noteikumos Nr.128 Obligātās nekaitīguma un marķējuma prasības augļu sulām un tām līdzīgiem produktiem stāsies spēkā 2011. gada 1. janvārī. |