Citas ziņas sadaļā
Noteikti Meža nozares Gada balvas "Zelta čiekurs" laureāti
Piešķir finansējumu medību saimniecības attīstības projektiem
Meža cūku medības ar dzinējiem visu februāri
Lauksaimniekus aicina apgūt zināšanas par medībām
Dabas aizsardzības pārvalde uzsākusi administratīvo lietvedību par dižtūjas nociršanu
2017.gada koks - parastā priede
Mežu nozares stiprināšanā galvenais - sadarbība
Meža konference 2016 - "Izaicinājumi un iespējas meža apsaimniekošanā"
Pieteikšanās Medību saimniecības attīstības fonda finansējuma saņemšanai 2017. gadam
FSC sertifikāta zaudēšana rada bažas par valsts mežu apsaimniekošanu
MežsRojas novadā nošautai mežacūkai konstatē bruceloziAija Zariņa, AgroPols
27.09.2010 24. septembrī saņemtie laboratorisko izmeklējumu rezultāti liecina par brucelozes antivielu klātbūtni Rojas novadā nošautas mežacūkas asinīs, informēja Pārtikas un veterinārais dienesta (PVD) Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Ilze Meistere. Kā jau informējām iepriekš, Talsu novada zemnieku saimniecībā Avoti M 400 cūkām konstatēta bruceloze hroniska infekcijas slimība, ar kuru var slimot arī mežacūkas (sk. rakstu). I. Meistare atgādina, ka bruceloze ir zoonoze - slimība, ar kuru var inficēties arī cilvēki, tāpēc īpaši uzmanīgiem jābūt cilvēkiem, kas nonāk vai potenciāli var nonākt saskarsmē ar inficētu dzīvnieku. Riska grupā ir slimības skartās novietnes darbinieki, kā arī cilvēki, kuri medī, apstrādā un patērē mežacūku gaļu. Medniekiem, apstrādājot nomedīto mežacūku, jāievēro personīgā higiēna - jāizmanto šķidrumu necaurlaidīgi cimdi un jāizmanto dezinfekcijas līdzekļi. Ja mežacūkas apstrāde ir notikusi mājās, noteikti jādezinficē arī dzīvnieka apstrādes vieta. Mežacūkas gaļa ir rūpīgi termiski jāapstrādā tā, lai tās iekšējā temperatūra gatavošanas laikā sasniegtu vairāk nekā +70°C un tāda būtu vismaz 5 minūtes. Personām, kurām ir bijusi tieša saskare ar neapstrādātu mežacūkas gaļu, jūtot izmaiņas veselības stāvoklī, jāapmeklē ģimenes ārstu. |