Citas ziņas sadaļā
Latvija sekmīgi pārstāvējusi ES dalībvalstis FAO ģenētisko resursu komisijas 15.pastāvīgā sesijā
Baltijai un Somijai Krievijas sankciju dēļ pienākošās kompensācijas izķer manīgie itāļu piensaimnieki
Kazahstāna varētu aizliegt šprotu importu no Baltijas valstīm
Kažokzvēru audzēšanas aizliegums Nīderlandē ir spēkā
Projekts "Lielupes un Ventas upju baseinu apgabalu upju monitorings un lauksaimnieku aptauja par vides aizsardzības jautājumiem"
EP deputāti aicina aizstāvēt Lietuvu pret Krievijas spiedienu
Neatrod piemērotāko Latvijas prezidentūras ES Padomē logo
Armands Krauze tikās ar COPA/COGECA ģenerālsekretāru Pekku Pesonenu
Agrovides demonstrējumi Latvijā palīdz lauksaimniekiem darboties prasmīgāk un videi draudzīgāk
ZM: Latvijai ir svarīga meliorācijas speciālistu pēctecība
Citi rakstaJālasa uzmanīgāk: ekoprodukti nav uzturvielām bagātākiAndris Bebrs, www.nra.lv
03.08.2009 Neatkarīgā Rīta Avīze vēsta, ka bioloģiskās lauksaimniecības ražotāji Latvijā ir sašutuši par medijos tendenciozi pasniegto Lielbritānijas zinātnieku pētījumu, ka ekoloģiskā pārtika nav veselīgāka par tradicionāli audzētajiem lauksaimniecības produktiem. Jau vēstīts, ka Londonas Higiēnas un tropisko slimību skolas eksperti pēc Lielbritānijas Pārtikas standartizācijas pārvaldes pasūtījuma veica pētījumu. Pēc avīzes The Times vērtējuma, tas šobrīd ir lielākais zinātniskais pētījums par organisko pārtiku. Analizējot datus par 50 gados veiktiem 162 zinātniskiem pētījumiem, zinātnieki secināja, ka organisko produktu uzturvērtība nav augstāka nekā dzīvnieku gaļai no lielfermām vai augļiem un dārzeņiem, kas izaudzēti, lietojot ķīmisko mēslojumu. |