Laidiens no arhīva:

Agropols

Lielākajiem, protams, vairāk

Šarūns Tads, AgroPols
01.02.2010

Kā informē aģentūra ELTA/LETA, aizvadītajā gadā Lietuvas piena produkcijas eksportētājiem subsīdijās izmaksāti 17,55 miljoni litu. Tajā skaitā Lietuvas uzņēmumiem - 13,95 milj. litu. Kopumā subsīdijās plānots izmaksāt 18,19 milj. litu.

Lietuvas Lauksaimniecības ministrijas dati liecina, ka visvairāk no eksporta subsīdijām - 43% no kopējās izmaksājamās summas - ieguvis viens no lielākajiem piena pārstrādes uzņēmumiem valstī - “Pieno zvaigzdes”.

Savukārt uzņēmums “Zemaitijos pienas” saņēmis 17% no šiem izmaksājamajiem līdzekļiem un “Rokiskio suris” - 11%. Tikmēr uzņēmumam “Marijampoles pieno konservai” pienākušies 0,05 milj. litu, “Vilkyskiu pienine” - 0,64 milj. litu, bet pārējiem lietuviešu uzņēmumiem izdalīti 0,85 milj. litu. Savukārt aiz robežām reģistrētajiem uzņēmumiem piešķirti 3,6 milj. litu.

Lietuvas Lauksaimniecības ministrija piena ražotājiem un pārstrādātājiem arī atgādina, ka, piena produktu cenām pasaules tirgū kāpjot, kopš 2009. gada 20. novembra ar Eiropas Komisijas lēmumu uz trešajām valstīm eksportējamiem piena produktiem visas eksporta subsīdijas ir atceltas.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana