Laidiens no arhīva:

Agropols

Krievija - svarīga partnere

Arita Lēdla, AgroPols
01.02.2010

Igaunijas piena ražotāji ir vienisprātis: produkcijas eksporta apjomi ir jāpalielina, raksta ziņu portāls EER. Reizē ar igauņu piena ražotāju iekļūšanu Krievijas tirgū, audzis svaigpiena pieprasījums, kas arī ļauj celt cenas visai no piena ražotajai produkcijai.

Firmas “Tere” valdes priekšsēdētājs Julo Kivine intervijā laikrakstam “Eesti Paevaleht” atzinis, ka pakāpeniska cenu celšanās būs vērojama jau šā gada pirmajā pusē. Tiesa, tik ievērojams cenu kāpums kā 2007. gadā gan neesot gaidāms.

“Kā paši esam liecinieki, izejviela jau kļuvusi par1/3 dārgāka, bet pašlaik, ar nelielu nokavēšanos, dārgāki kļūst arī piena produkti,” secina Julo Kivine.

Savukārt Igaunijas piena produktu firma “E-piim” jau tagad atzīst Krieviju par savu galveno partneri, un turp eksportē apmēram trešo daļu visas saražotās produkcijas. Uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Jāns Muraks arī akcentē eksporta lomu vietējā tirgus cenu stabilizēšanā.

Arī apjomīgajam piena pārstrādes uzņēmumam “Maag Piimatoostus” plāni ir līdzīgi: galvenais šāgada uzdevums ir iekļūšana Krievijas tirgū. Tāpat uzņēmums plāno palielināt savu daļu Somijas tirgū.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana