Tirgus (TCA)

Latvijas nacionālais kopstends Berlīnes starptautiskajā izstādē "Zaļā nedēļa 2017"

Andra Ūdre, Latvijas Valsts agrārās ekonomikas institūts (LVAEI)
19.01.2017

Kā ierasts, katra gada sākumā Latvijas uzņēmumi, pateicoties Zemkopības ministrijas (ZM) atbalstam un Agroresursu un ekonomikas institūta (AREI) izstāžu daļas organizētajam stendam, dodas uz starptautisko pārtikas izstādi- gadatirgu "Internationale Gruene Woche Berlin 2017" jeb tautā sauktu "Zaļā nedēļa".

Latvijas stends nav iedomājams bez alus, zivīm, sieriem, medus un daudziem citiem gardumiem un labumiem. Šoreiz uz Berlīni ceļo SIA "Brāļu Alus", "Raiskumietis", SIA "Ilgezeem" Iļģuciema medali, kvass, "Rēzeknes gaļas kombināta" izstrādājumi, SIA "Lāči" un SIA "Dona" daudzveidīgās maizes,, A/S "Brīvais vilnis", SIA "Gamma-A",SIA "Kurzeme GB", SIA "RĀNDA", SIA "Karavela" zivju izstrādājumi, SIA "Mandor" dzērvenes pūdercukurā, Ugāles vīns, Tārgales medus, SIA "Vladas SP" dzērvenes un dažādas mērces, Sandra Akmaņa z/s "Kalnu medus", "Oga Berry Honey Powder" dažādu ogu-medus pulveri, dārzeņu pulveri, "55 mārītes" tējas, SIA "Baltic Wild" medījumu gaļa un konservi, SIA "Dienvidi plus" smiltsērkšķu vīns, "Jāņkalni" sukādes un sīrupi, SIA "Skrīveru pārtikas kombināts" konfektes Gotiņa, SIA "Sula" Libertu bioloģiski ražotie bērzu sulas produkti, SIA "Rozīne" Skrīveru mājas saldējums.

Arī šogad daudzi no produktiem ir pavisam nesen sākuši savas ražošanas un tirdzniecības gaitas, sākot ar izstādi Latvijā "Riga Food" un turpinot iepazīstināt ar sevi Berlīnes izstādē. Rudens izstādes "Riga Food 2016" Tautas garšas uzņēmumi - "Snigol" konfelāde, "Brīvais mustangs" vīni, "I.R.avots" putotais medus, "Kurzemnieku ražojumi" žāvēti āboli, ābolu čipsi- lūkos iepatikties arī Vācijas izstādes apmeklētājiem.

Latvijas Etnogrāfiskais brīvdabas muzejs gādās par stenda senlatviskuma auru, dodot iespēju vērot dzintara rotaslietu tapšanu, vērpt dzintaru un iegādāties amatnieku ražojumus. Tūrisma sadaļā darbosies Lauku ceļotājs, nodrošinot ar informāciju par tūrisma iespējām Latvijā un ļaujot nobaudīt lauku tējas un ļaujot nosūtīt Latvijas skatu pastkartes uz jebkuru pasaules valsti ar Latvijas pasta atbalstu.

Savukārt, lai labāk piesaistītu vāciešus latviskajai virtuvei un kvalitatīvajam izpildījumam, par to gādās uzņēmums "LIDO", kurš ir atvēris Berlīnē jau divas ēdināšanas iestādes un izstādē ļaus apmeklētājiem iepazīties ar piedāvāto, to nogaršot un saņemt atlaižu kuponus restorāna apmeklējumiem.

Latvijas nacionālo kopstendu arī šogad organizē Agroresursu un ekonomikas institūta Starptautisko pārtikas izstāžu projekta īstenotāji sadarbībā ar LR Zemkopības ministriju un Latvijas Lauku konsultāciju centru (LLKC). "Zaļā nedēļa" norisināsies no 20.janvāra līdz 29.janvārim Berlīnē.

Sekot līdzi notikumiem izstādē var https://www.facebook.com/AREIIzstades jeb Latvijas Pārtikas Produktu Parāde.

Latvijas Valsts agrārās ekonomikas institūts (LVAEI)

x

Paroles atgadināšana