Agro-Ekonomika

Latvijā - 2011. gadā straujākā piena ražošanas izaugsme

Andris Miglavs, AgroPols
20.03.2012

Plašajā problēmziņu plūsmā nepamanīts palicis Latvijas sasniegums - Latvijā 2011.gadā bijis lielākais piena ražošanas pieaugums - tā parādīts EK sagatavotajā pārskatā


Latvijā - 2011. gadā straujākā piena ražošanas izaugsme

Varam mēs dažādi raudzīties uz cenām, uz statistiku... Tomēr, ja uzliekam ražošanas attīstības rādītājus uz ES kartes- bilde parāda likumsakarību  - ir zona ES telpā, kur piena ražošana palielinās, un šī zona stiepjas no Pirenejiem ES dienvidrietumos līdz par Baltijai ES ziemeļaustrumos. Tajā pašā laikā ES ziemeļu un dienvidu nomalēs piena ražošana 2011. gada laikā samazinājusies ar lielāko samazinājumu Grieķijā un Bulgārijā, Un tas ir apstākļos, kad tirgū  ir vēsturiski otrs augstākais cenu līmenis. 
Un lielākais paradokss šajā stāstā ir Latvija - zeme ar zemākajām piena iepirkuma cenām 2011. gadā uzrādījusi visstraujāko ražošana palielinājumu - par 5,8%. Mazliet, bet tomēr pārsniedzot palielinājumu Francijā, kas bija 5,5%. Kamēr Somija un Itālija, pat būdamas zemes ar augstākajām cenām, savus ražošanas apjomus nav spējušas saglabāt.
Priecāsimies par mūsu saimnieku spēju. Un apņēmību beidzot izmantot Latvijas zemes resursus!

AgroPols

x

Paroles atgadināšana