Labās ziņas

Zemnieku Saeimas priekšsēdētāja vietniecei Mairai Dzelzkalējai Ministru kabinets piešķir atzinības rakstu

Mārtiņš Trons, Zemnieku Saeima (ZSA)
12.10.2011

Valdība  11. oktobrī atbalstīja ikgadējās Ministru kabineta balvas piešķiršanu vairākiem sabiedrībā zināmiem cilvēkiem, kā arī piešķīra MK atzinības rakstus, tostarp arī Zemnieku Saeimas priekšsēdētāja vietniecei Mairai Dzelzkalējai.

MK atzinības rakstus piešķīra Zemnieku Saeimas priekšsēdētāja vietniecei Mairai Dzelzkalējai, dzejniekam un tulkotājam Uldim Bērziņam, kino zinātniecei Valentīnai Freimanei, Latvijas Bērnu un jauniešu foruma izpilddirektorei Inetei Ielītei, Ambeļu pagasta pārvaldes vadītājam Guntaram Melnim, RTU profesoram Jānim Krastiņam, ilggadējai Tieslietu ministrijas Dzimtsarakstu departamenta direktorei Ārijai Iklāvai un Latvijas Lauku tūrisma asociācijas prezidentei Asnātei Ziemelei.

Pati Maira Dzelzkalēja ir uzsvērusi, ka politiskos procesus var ietekmēt, tikai pašam aktīvi strādājot politikā, un ir pēdējais brīdis, kad politikā ir jāiesaistās profesionāliem cilvēkiem, kuri ir ieguvuši zināšanas un izpratni par uzņēmējdarbību, lauksaimniecību un citām valsts attīstībai būtiskām nozarēm.

Maira Dzelzkalēja ir aktīvi darbojusies dažādos starptautiskos projektos, konferencēs, aktīvi strādājusi pie valsts budžeta konsolidācijas pasākumiem, kā arī savu artavu devusi lauksaimniecības nozares interešu lobēšanā gan Ministru kabinetā, gan Latvijas Republikas Saeimā, gan Briselē.

Arī kad MK lēma par atzinības raksta pasniegšanu Mairai Dzelzkalējai, viņa jau sēdusies lidmašīnā, lai 12. oktobrī plecu pie pleca ar citiem Baltijas lauksaimniekiem stātos pretī Eiropas Komisijas amatpersonām un protestētu pret negodīgo piedāvājumu Baltijas lauksaimniekiem.

„Jā, man sāp, ka mūsu lauksaimnieki nevar šobrīd atļauties dzīvot tā kā Vācijā, Holandē un citās Eiropas Savienības valstīs. Ka mēs saviem darbiniekiem nevaram samaksāt tādas algas, kādas gribētos. Lauksaimniecības tehnikas rezerves daļas pie mums pat maksā dārgāk, tāpat ir daudz citu izmaksu, jo tirgus ir ļoti mazs. Bet cilvēki par pārtiku grib maksāt aizvien mazāk, un viņus var saprast. Jā, man arī gribētos, lai mūsu strādnieki saņem 3000 eiro mēnesī un nebrauc strādāt uz Īriju. Man nav ilūziju, ka pēc trīs gadiem algas būs augstākas, taču kaut kāda izlīdzināšanās naudas ziņā tomēr būtu sagaidāma. Par mūsu lauksaimnieku sāpi zina gan valdības gaiteņos, gan Briselē. Šībrīža kopējā lauksaimniecības politika kropļo konkurenci lauksaimniecības produkcijas ražošanā Eiropā, un Latvijas lauksaimnieki, saņemot vismazākos tiešos maksājumus, nevar līdzvērtīgi konkurēt vienotajā Eiropas Savienības tirgū,” vēl nesen atzina pati M. Dzelzkalēja.

Ministru kabineta balvu piešķir reizi gadā ar Ministru kabineta rīkojumu. Viena gada laikā var pasniegt ne vairāk kā sešas Ministru kabineta balvas.

Balvu kopš 1995. gada pasniedz par nozīmīgiem darbiem vai nopelniem demokrātiskas un tiesiskas Latvijas valsts attīstībā, saimnieciskajā vai sabiedriskajā darbībā vai citās valstij nozīmīgās jomās.

Zemnieku Saeima (ZSA)

x

Paroles atgadināšana