Runājumi

Lauksaimniecības zinātne Latvijā - situācija un risinājumi. Daži kopsecinājumi un attīstības pamatnostādnes un darbības virzieni

Andris Miglavs, Ieva Jaunzeme, Antons Ruža, Pēteris Rivža, Jānis Donis, Ilze Slokenberga, Rita Sīle, Kaspars Žūriņš, Sanita Zute, Māris Vītiņš, Latvijas Valsts agrārās ekonomikas institūts (LVAEI)
08.11.2005

Publiskais runājums par projekta rezultātiem. Projekta vajadzību noteica, ka, līdz ar stratēģiskā mērķa Eiropas Savienības līmenī – kļūt par konkurētspējīgāko un dinamiskāko uz zinātnes atziņām balstīto ekonomiku pasaulē – izvirzīšanu 2000. gadā, arī Latvijā valstiskā līmenī izvirzīts mērķis – Latvijai jākļūst par modernu uz zināšanām balstītu sabiedrību, kur zinātne un tās pielietojumi ražošanā un sociālajā sfērā ir noteicošais faktors valsts attīstībā. Iepriekšējā attīstības procesā ir izveidojusies situācija, kad krasi sarukuša zinātnes un pētniecības potenciāla dēļ apdraudēta ir kļuvusi pati lauksaimniecības zinātņu nozaru tālākas pastāvēšanas un izaugsmes iespēja, kas negatīvi var ietekmēt gan lauksaimniecības (tai skaitā mežsaimniecības un zivsaimniecības) nozaru kompleksu attīstību, gan visas sabiedrības konkurētspēju starptautiskā mērogā, ja par galveno konkurētspējas faktoru atzīstam sabiedrības zināšanu kopumu. Projektu īstenoja plaša vadošu nozares zinātnieku grupa.


Projekta noslēgumā notika gana plaši apmeklēta seminārkonference, kurā ar ziņojumiem diskusijai uzstājās vairāki projekta dalībnieki.  


Bilžrādes PDF formātā pievienota pielikumā


Kā saite pievienota arī norāde uz projekta gala ziņojumu  


 

Latvijas Valsts agrārās ekonomikas institūts (LVAEI)

x

Paroles atgadināšana