Notikumu kalendārs

Lauku diena "Efektīva organiskā mēslojuma apsaimniekošana"


21.09.2016, 10:30, Saimniecībā "Vecsiljāņi" Kokneses novada Bebru pagastā

Lauku dienas pirmajā daļā biedrības "Zemnieku saeima" pārstāvji informēs par projekta "GreenAgri" pētījumu, kurā Igauņu un Latvijas eksperti apkopojuši informāciju par dažādām mēslu izkliedes tehnoloģijām un to efektivitāti. Latvijas Lauku izglītības un konsultāciju centra speciālists Jānis Kažotnieks prezentēs kūtsmēslu izkliedes tehnoloģijas efektīvākai augu barības elementu izmantošanai. Par šķidrmēslu tehnoloģijām un to ekonomiskajiem rādītājiem informēs Armands Midegs no SIA Pakavs. Savukārt kukurūzas šķirņu salīdzinājuma rezultātus prezentēs SIA "Latvijas šķirnes sēklas" pārstāvji.

Lauku dienas otrajā daļā notiks demonstrējumi uz lauka: šķidrmēslu izkliede ar Mastek cauruļu tehnoloģiju; šķidrmēslu iestrāde augsnē ar šķidrmēslu mucu un inžektora kultivatoru; kūtsmēslu izkliede ar kūtsmēslu ārdītāju-izkliedētāju un precīzās braukšanas tehnoloģija.

Biedrības "Zemnieku saeima" priekšsēdētāja vietnieks un z/s "Mežacīruļi" saimnieks Juris Cīrulis: "Ir ļoti būtiski mūsu - zemnieku rīcībā esošos resursus izmantot pēc iespējas efektīvāk. Konkrētajā gadījumā - pareizi apsaimniekojot kūtsmēslus, mēs varam gan ietaupīt līdzekļus, ko citā gadījumā izdotu minerālmēslu pirkšanai, gan varam iegūt labākas ražas, gan arī saudzēt vidi, kurā dzīvojam un saimniekojam. Saimniecība "Vecsiljāņi" saimnieko ar skatu nākotnē - gan draudzīgi videi, gan dzīvniekiem un neuzskata to par nastu, bet dara ar prieku. Aicinām visus 21.septembrī uz lauku dienu, kurā uzzināsim jaunākos pieejamos pētījumu rezultātus un iepazīsim speciālo mēslu izkliedes tehniku. Ja vēlaties redzēt, kā būs jāsaimnieko pēc 2020.gada, tad brauciet uz Lauku dienu "Vecsiljāņos"!

Šovasar ir īpaši aktualizējies jautājums par darba drošību lauku saimniecībās. Par īpašajiem riska faktoriem lopkopības saimniecībās lauku dienas dalībniekus informēs Zemgales Reģionālās Valsts darba inspekcijas vadītājs - galvenais inspektors Valdis Dūms.

Reģistrēšanās plkst. 10:00, lauku dienas atklāšana plkst. 10:30.

Lauku dienu atbalsta: Pakavs, Ievas siers, biedrība "Zemnieku saeima",Ag Leader Technology, Western, Metal-Fach, BMF, Pilkemaster, EYS, Star, Trioliet, Nissan No-rde, Mastek, Eesti Pollumajandus - Kaubanduskoda. Lauku diena tiek organizēta pro-jekta "GreenAgri" CB272 ietvaros, kuru līdzfinansē Centrālās Baltijas jūras reģiona programma 2014-2020 un biedrība "Zemnieku saeima".



Informācija

Pieteikšanās līdz š.g. 20.septembrim, tālrunis 67027044, e-pasts: bi-rojs@zemniekusaeima.lv




Atbildīgais
Zemnieku saeima

Izziņas

Līva Norkārkle


ZSA sabiedrisko attiecību speciāliste


liva@zemniekusaeima.lv


+371 29237221


www.zemniekusaeima.lv

Zemnieku Saeima (ZSA)

x

Paroles atgadināšana