Nodokļi&valsts

Zīdekļu un sociķu budžets.

Anderss Beverens, AgroPols
20.10.2020

Kariņš slavē nākamā gada budžetu, kas stiprinās taisnīgumu un uzlabos sociālās garantijas "Nākamā gada budžets stiprinās valsts konkurētspēju, taisnīgumu un krietni uzlabos sociālās garantijas visiem strādājošajiem," šādu nostāju šodien Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijā pauda Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).


Šī ir ziņa, pie kuras tās virsraksta dēļ nevar un nedrīkst noklusēt.
 
Mūsu valsts ar šo budžeta ideoloģiju ir uzkāpusi uz izzūdoša ledus. Par panākumu valdības vadītājs sludina sludina sociālo garantiju stiprināšanu uz rekordliela budžeta deficīta rēķina. Un par fenomenālu sasniegumu tiek sludināta sociālo iemaksu mazināšana par 1 procentpunktu, kuru ekonomika pat nesajutīs. Bet pilnīgi nekas nav darīts (vai par to netiek pastāstīts), lai samazinātu valsts sociālo izmaksu saistības. Brīnumi ekonomikā tomēr nenotiek. Ja nesamazini izmaksas, pie samazinātiem ienākumiem tev neizbēgami pieaug nesegtas saistības. Un šī pieeja nozīmē, ka sociālajā budžetā radīsies caurums. Neizbēgami radīsies.
 
Tas ir vienkārši fenomenāli, kā mūsu politikā ieguvuši ietekmi sociķi zīdekļi. Sociķi, kas arvien vairāk grib pārdalīt. Un zīdekļi, kas savas intereses grib apmierināt un labsajūtu iegūt, piezīžoties valsts budžeta pupiem. Un tas viss ekonomikas lejupslīdes neskaidrības apstākļos. Un premjers kļuvis par viņu ruporu. Kāds taisnīgums mirklīgi labākā dzīvošanā uz parāda????
 
Varētu saprast, ja deficīts rastos, jo valsts beidzot saņēmusies un nolēmusi izbūvēt Latgales - Kurzemes automaģistrāli. Ja beidzot uzsāktu RB būvniecību, atverot skaidru perspektīvu Latvijas iekļāvei Somijas - Polijas ekonomikas attīstības dimensijā, atsakoties no pilnīgi kroplīgās RU dimensijas. Ja būtu izveidota un tagad attīstīta Latvijas integrācija Eiropas un ne RU gāzes apgādes sistēmā. Ja būtu..., ja būtu... Ir vēl ne viena vien lieta, kuras dēļ varētu akceptēt budžeta deficītu. Bet te - taisnīgums un sociālās garantijas!!! Ar 1 % punkta ziedojumu biznesa attīstības vides veicināšanai !!! Te izbeidzas vārdi....

AgroPols

x

Paroles atgadināšana