Druskas

Šodienas labākā ziņa: "SOK izpildkomiteja aptur Krievijas Olimpiskās komitejas darbību. Lēmums stājas spēkā nekavējoši"

Anderss Beverens, AgroPols
12.10.2023

Šī ir šodienas labākā ziņa:
"SOK izpildkomiteja aptur Krievijas Olimpiskās komitejas darbību. Lēmums stājas spēkā nekavējoši"
2023. gada 12. oktobris
Krievijas Olimpiskās komitejas 2023. gada 5. oktobrī pieņemtais vienpusējais lēmums iekļaut kā tās biedrus reģionālās sporta organizācijas, kas ir Ukrainas Nacionālās Olimpiskās komitejas (NOK) pakļautībā (proti, Doņecka, Hersona, Luhanska un Zaporožži). ir Olimpiskās hartas pārkāpums, jo tas pārkāpj Ukrainas NOC teritoriālo integritāti, kā to atzinusi Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) saskaņā ar Olimpisko hartu.
Krievijas Olimpiskās komitejas darbība tiek apturēta nekavējoties, līdz turpmākam paziņojumam.
Īsi un skaidri, Mskjas olimpiskā kustība ir ārpus likuma.
Apturēšanai ir šādas sekas:
- Krievijas Olimpiskā komiteja vairs nav tiesīga darboties kā Nacionālā olimpiskā komiteja, kā noteikts Olimpiskajā hartā, un tā nevar saņemt nekādu finansējumu no Olimpiskās kustības.
- Kā teikts SOK 2023. gada 28. marta nostājā un ieteikumos, kas pilnībā paliek spēkā, SOK patur tiesības lemt par atsevišķu neitrālu sportistu ar Krievijas pasi piedalīšanos 2024. gada Parīzes olimpiskajās spēlēs un Milānas Kortīnas ziemas olimpiskajās spēlēs. 2026 atbilstošā laikā.
SOK Izpildkomiteja arī patur tiesības pieņemt jebkādus turpmākus lēmumus vai pasākumus atkarībā no šīs situācijas attīstības.
 
P.S> Un tā beidzot ir Mskjas atšķirība no BY kā sankciju objekta.
P.P.S> Un Mskja jau ceļ vilni - sak, ar ko tad atšķiras Doņecka un Zaporižje no Krimas - pēc Krimas iekļaušanas taču Mskiju no SOK un olimpiskās kustības neizslēdza?

AgroPols

x

Paroles atgadināšana