Ekonomika un finanses

Paildzina cukura rūpniecības restrukturizācijas pasākumu īstenošanu

Inese Galeja, AgroPols
12.02.2010

Zemkopības ministrija (ZM) izstrādājusi Ministru kabineta (MK) noteikumu projektu "Grozījumi Ministru kabineta 2008.gada 14.jūlija noteikumos Nr.556 "Kārtība, kādā piešķir, administrē un uzrauga valsts un Eiropas Savienības atbalstu cukura rūpniecības restrukturizācijas skartajam reģionam"" , ko 11. februārī izsludināja valsts sekretāru sanāksmē.
Saskaņā ar Ministru kabineta 2008.gada 14.jūnija noteikumiem Nr.556 „Kārtība, kādā piešķir, administrē un uzrauga valsts un Eiropas Savienības atbalstu cukura rūpniecības restrukturizācijas skartajam reģionam” pasākumus „Pamatpakalpojumi ekonomikai un iedzīvotājiem” un „Atbalsts piesārņotu vietu attīrīšanai” īsteno līdz 2010.gada 30.septembrim.
2009.gada 10.decembrī Eiropas Savienības Oficiālajā Vēstnesī tika publicēta 2009.gada 4.decembra Komisijas Regula (EK) Nr.1204/2009 , kas nosaka, ka valsts cukura rūpniecības restrukturizācijas programmā paredzētās darbības un pasākumus īsteno līdz 2011.gada 30.septembrim, līdz ar to ir jāizdara atbilstoši grozījumi Ministru kabineta noteikumos Nr.556.
Šobrīd ir izsludināta projektu īstenošanas trešā kārtā, kurā atbalstu piešķirs republikas pilsētu pašvaldībām (Jelgavai un Liepājai) pasākuma „Atbalsts piesārņoto vietu attīrīšanai” īstenošanai.
Mērķis – par gadu pagarināt cukura rūpniecības restrukturizācijas programmā paredzēto darbību un pasākumu īstenošanas termiņu atbilstoši Eiropas Savienības tieši piemērojamiem normatīvajiem aktiem.

Tāpat Valsts sekretāru sanāksmē izsludināja Zemkopības ministrijas (ZM) izstrādāto Ministru kabineta (MK) noteikumu projektu "Grozījumi Ministru kabineta 2009.gada 27.janvāra noteikumos Nr.76 "Aprites uzraudzības un kontroles kārtība mēslošanas līdzekļiem ar marķējumu "EK mēslošanas līdzeklis""".
Pašreiz spēkā esošajos noteikumos Nr.76 „Aprites uzraudzības un kontroles kārtība mēslošanas līdzekļiem ar marķējumu „EK mēslošanas līdzeklis”” nav konkrēti noteikts, kuram jāsedz kontroles paraugu testēšanas izdevumi, ja pēc atkārtotas testēšanas mēslošanas līdzekļa kvalitāte neatbilst Regulas Nr.2003/2003 prasībām.
Noteikumu projekts precizē personas, kurām jāsedz kontroles paraugu testēšanas izdevumi, ja pēc atkārtotas testēšanas mēslošanas līdzekļa kvalitāte neatbilst Regulas Nr.2003/2003 prasībām, kā arī atliek mēslošanas līdzekļu ar marķējumu „EK mēslošanas līdzeklis” uzskaiti līdz 2013.gada 1.janvārim.

11. februāra sanāksmē izsludināja vēl divus noteikumu projektus:

- Noteikumu projekts "Grozījumi Ministru kabineta 2009.gada 29.septembra noteikumos Nr.1111 "Noteikumi par dzīvnieku barībā un barības sastāvdaļās aizliegtajām vielām un barības nekaitīguma prasībām""
Ministru kabineta noteikumu projekta mērķis ir novērst Eiropas Parlamenta un Padomes Regulas Nr.767/2009 prasību dublēšanu Ministru kabineta noteikumos Nr.1111. Ministru kabineta noteikumu projekts paredz svītrot tos Ministru kabineta noteikumu Nr.1111 punktus, kuros ietvertās tiesību normas dublē Eiropas Parlamenta un Padomes Regulas Nr.767/2009 prasības.
Noteikumu projekts nosaka dzīvnieku barībā nevēlamo vielu – arsēna, teobromīna, Datura sp., Ricinus communis L., Croton tiglium L. un Abrus precatorius L. - maksimāli pieļaujamo daudzumu.

- Noteikumu projekts "Grozījumi Ministru kabineta 2009.gada 26.maija noteikumos Nr.485 "Bioloģiskās lauksaimniecības uzraudzības un kontroles kārtība"".
Projekts precizē bioloģiskās lauksaimniecības produktu apritē iesaistīto pušu pienākumus, tiesības un atbildību, kā arī nosaka, ka valsts aģentūra „Lauksaimniecības datu centrs” ir Bioloģiskās lauksaimniecības statistikas informācijas sistēmas pārzinis.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana