Ekonomika un finanses

Kopējais meža nozares atbalsts 2014. gadā plānots 238 tūkst. eiro apmērā

Ilze Vabole, AgroPols
20.12.2013

Zemkopības ministrija izstrādājusi noteikumu projektu, kas nosaka valsts atbalsta apmēru un tā piešķiršanas kārtību meža nozares attīstībai, informēja ZM sabiedrisko attiecību speciāliste Viktorija Kalniņa. Tas ceturtdien, 19. decembrī, tika izsludināts Valsts sekretāru sanāksmē. Lai veicinātu nozares ilgtspējīgu attīstību un konkurētspēju, plānots, ka 2014. gadā kopējais atbalsta apmērs meža nozares attīstībai būs 237 926,93 eiro  jeb 167 216 latu.

Valsts atbalsts meža nozares attīstībai paredz atbalstīt sabiedrības informēšanas un izglītošanas programmu un projektu īstenošanu, tostarp skolu jaunatnes izglītošanas pasākuma „Konkurss „Mūsu mazais pārgājiens”” un „Meža dienas 2014” nodrošināšanu. Plānots arī turpmāk nodrošināt izstādi „Iepazīsties – Koks!”, kuras mērķis ir pārskatāmi attēlot Latvijas meža nozari, izceļot katra posma – meža audzēšanas, aizsardzības, izstrādes, koksnes pārstrādes – sasniegumus. Tāpat atbalsts paredzēts meža nozares gada balvas „Zelta čiekurs” balvu izgatavošanai un cietiem meža nozares attīstības projektiem.

Noteikumus projekts paredz arī atbalstīt zinātniskās izpētes projektus Meža attīstības fonda padomes noteiktajās meža nozares prioritārajās jomās. Zinātnisko projektu atbalstīšana dos iespēju veikt zinātniskos pētījumus un īstenot attīstības projektus, tādējādi veicinot meža nozares atpazīstamību un pieejamo resursu un produktu kvalitatīvas un efektīvas izmantošanas iespējas. Pamatojoties uz zināšanām, tiek radīti nozares produkti ar palielinātu pievienoto vērtību, kuri dod ekonomiski lielāku ieguldījumu tautsaimniecībā.

Noteikumu projekts vēl tiks skatīts valdībā. Plašāka informācija par Ministru kabineta (MK) noteikumu projektu „Valsts atbalsta piešķiršanas kārtība meža nozares attīstībai” pieejama MK mājaslapā.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana