Ekonomika un finanses

Paredz samazināt maksu par fitosanitārajām pārbaudēm apaļkokiem

Ilze Vabole, AgroPols
04.06.2015

Zemkopības ministrija (ZM) sagatavojusi grozījumus Valsts augu aizsardzības dienesta (VAAD) maksas pakalpojumu cenrādī, kas paredz samazināt maksu par fitosanitārajām pārbaudēm apaļkokiem, kas tiek eksportēti, informēja ZM sabiedrisko attiecību speciālisteViktorija Kalniņa. Tos ceturtdien, 4.jūnijā, izsludināja Valsts sekretāru sanāksmē.

Ņemot vērā to, ka daudzkārt palielinājusies konteineru izmantošanas maksa, kas ietekmē kravu eksporta apjomu, līdz ar to radot negatīvas ekonomiskas sekas Latvijas tranzītam, Zemkopības ministrija ir sagatavojusi grozījumus VAAD maksas pakalpojumu cenrādī, kas paredz samazināt maksu par fitosanitārajām pārbaudēm apaļkokiem līdz 1,41 eiro par 1 m3 koksnes.

"Apzinoties Latvijas koksnes eksporta un tranzīta tirgus saglabāšanas nozīmīgumu, ir jāpievērš lielāka uzmanība tieši neapstrādātas koksnes eksporta pārbaudēm. Kaut gan tiek samazināts fitosanitārās pārbaudes izcenojums, Valsts augu aizsardzības dienesta inspektori arī turpmāk rūpīgi pārbaudīs apaļkoku kravas," norāda VAAD direktore Kristīne Kjago.

Jau ziņots, ka šā gada februārī tika ieviests diferencēts izcenojums fitosanitārajām pārbaudēm apaļkokiem, kam ir liels fitosanitārais risks, - 2,83 eiro par 1 m3 koksnes.

Plašāka informācija par grozījumiem Ministru kabineta (MK) 2012. gada 10.jūlija noteikumos Nr. 493 "Valsts augu aizsardzības dienesta maksas pakalpojumu cenrādis" pieejama MK mājaslapā. Grozījumi noteikumos vēl tiks skatīti valdībā.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana