Ekonomika un finanses

Plāno aizliegt izmantot cirka izrādēs savvaļas sugu dzīvniekus

Dagnija Muceniece, LR Zemkopības ministrija (ZM)
11.02.2016

Zemkopības ministrija, ņemot vērā iesaistīto valstisko un nevalstisko organizāciju priekšlikumus, plāno virzīt grozījumus Dzīvnieku aizsardzības likumā, paredzot aizliegt savvaļas sugu dzīvnieku izmantošanu cirka izrādēs. Plānots, ka aizliegums neattieksies uz priekšnesumiem, kuros uzstāsies suņi, kaķi, zirgi vai citi lauksaimniecības dzīvnieki.

Jau ziņots, ka Dzīvnieku aizsardzības un labturības konsultatīvās padomes pirmajā sēdē 2015. gada 9.novembrī tika apspriests jautājums par savvaļas sugu dzīvnieku izmantošanu atrakcijās un cirkos. Padomes sēdē tika pieņemts lēmums rosināt aizliegt izmantot savvaļas sugu dzīvniekus atrakcijās un cirkos. Padome arī nolēma izveidot darba grupu, kam uzdots sagatavot priekšlikumus grozījumiem normatīvajos aktos un sniegt par tiem ziņojumu nākamajā padomes sēdē.

Atbilstoši Dzīvnieku aizsardzības likumā noteiktajam, Dzīvnieku aizsardzības un labturības konsultatīvā padome ir konsultatīva institūcija, kas izglīto sabiedrību un dod ieteikumus valsts pārvaldes iestādēm un pašvaldībām dzīvnieku aizsardzības un labturības jomā.

LR Zemkopības ministrija (ZM)

x

Paroles atgadināšana