Ekonomika un finanses

Zemkopības ministrs premjerministram pamato ZM Rīcības plāna pasākumus

Ilze Vabole, AgroPols
08.04.2016

Ceturtdien, 7.aprīlī, zemkopības ministrs Jānis Dūklavs tikās ar Ministru prezidentu Māri Kučinski, lai pārrunātu valdības Rīcības plāna pasākumus, ko Zemkopības ministrija (ZM) izstrādāja saskaņā ar valdības deklarācijā noteiktajiem uzdevumiem, informēja ZM Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Dagnija Muceniece.

ZM bija iesniegusi 12 galvenos ZM Rīcības plāna pasākumus, un par katru no tiem Ministru prezidents lūdza sniegt skaidrojumu un argumentus, kurus zemkopības ministrs Jānis Dūklavs izskaidroja un pamatoja. Premjers un zemkopības ministrs vienojās par nelieliem precizējumiem dažos Rīcības plāna punktos.

No ZM iesniegtā Rīcības plāna kā svarīgākie darbības virzieni minami:

- veicināt paaugstinātas kvalitātes vietējo pārtikas produktu īpatsvaru zaļajos publiskajos iepirkumos;

- tautsaimniecības ilgtspējīgai attīstībai nepieciešamā ES fondu finansējuma pieejamības nodrošināšana lauku, mežsaimniecības un zivsaimniecības attīstībai;

- pretplūdu pasākumu īstenošana un pilnvērtīga valsts nozīmes meliorācijas sistēmu uzturēšanas nodrošināšana, kas ir viens no priekšnosacījumiem ražības paaugstināšanai;

- nozīmīgu klimata mērķu aizstāvēšana - klimata pārmaiņu samazināšanas mērķu sasniegšanā lauksaimniecībai un mežsaimniecībai ir nozīmīga loma, it īpaši Latvijā saistībā ar šo nozaru būtisko īpatsvaru tautsaimniecībā. Virzība uz klimata mērķu sasniegšanu nedrīkst apdraudēt nozaru attīstības iespējas un tautsaimniecības attīstību kopumā. Lauksaimniecība un mežsaimniecība ir ne tikai siltumnīcefekta gāzu avots, bet tās arī dod savu ieguldījumu klimata pārmaiņu mazināšanā. Tāpēc klimata mērķiem jākalpo par iespēju pārejai uz ilgtspējīgāku un efektīvāku saimniekošanu, kas sniegtu labumu visiem iedzīvotājiem.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana