Politikas jaunumi

Jāzeps Rimeicāns - zemkopības ministra ārštata padomnieks pārtikas un veterinārmedicīnas jautājumos

Viktorija Kalniņa, LR Zemkopības ministrija (ZM)
14.01.2010

Turpmāk zemkopības ministram Jānim Dūklavam būs ārštata padomnieks pārtikas un veterinārmedicīnas jautājumos. Ministru šajos jautājumos konsultēs Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) Veterinārmedicīnas klīniskā institūta vadošais pētnieks Jāzeps Rimeicāns. Saskaņā ar Zemkopības ministrijas (ZM) rīkojumu J.Rimeicāns savus pienākumus veiks bez atalgojuma.

J.Rimeicāns sniegs priekšlikumus un konsultēs par Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) reorganizācijas modeļiem un administratīvā darba uzlabošanu, kā arī sagatavos atzinumus par valsts politikas izstrādi un īstenošanu pārtikas un veterinārmedicīnas jomā. Tāpat eksperts piedalīsies Eiropas Savienības (ES) projektu izvērtēšanā un piedalīsies starptautisko sadarbības projektu koordinēšanā.

Jāzeps Rimeicāns ir strādājis LLU Veterinārmedicīnas fakultātē kā tās dekāns un docents, bijis Latvijas Republikas Valsts Veterinārā dienesta direktors (1990 - 1999), kā arī Eiropas Komisijas (EK) vecākais pārtikas un veterinārais eksperts.

J.Rimeicāns ir vairāk kā 140 zinātnisko darbu autors veterinārajā morfoloģijā, dzīvnieku infekcijas slimībās, pārtikas kontrolē, veterinārā dienesta organizācijā un ekonomikā, kā arī divu izgudrojumu autors.

LR Zemkopības ministrija (ZM)

x

Paroles atgadināšana