Politikas jaunumi

Komisija nolēmusi no dalībvalstīm atgūt neatbilstoši iztērētus EUR 346,5 milj. KLP līdzekļus

Agnese Krieviņa, AgroPols
19.03.2010

Eiropas Komisija pieprasījusi dalībvalstīm ES budžetā atgriezt neatbilstoši iztērētus EUR 346,5 milj., ievērojot to, ka pieļauta neatbilstība ES likumdošanas normām vai nav veikta piemērota lauksaimniecības izdevumu kontroles procedūra. Dalībvalstis ir atbildīgas par KLP līdzekļu izmaksāšanu un to kontroles nodrošināšanu, savukārt Komisijai ir pienākums nodrošināt, ka dalībvalstis līdzekļus izmanto atbilstoši.

Komisija pieprasījusi atgriezt neatbilstoši iztērētus līdzekļus Beļģijai, Bulgārijai, Kiprai, Dānijai, Igaunijai, Vācijai, Spānijai, Somijai, Francijai, Lielbritānijai, Grieķijai, Ungārijai, Īrijai, Itālijai, Luksemburgai, Nīderlandei, Polijai, Portugālei, Slovākijai un Zviedrijai.

Vislielākā naudas summa ES budžetā būs jāatmaksā Grieķijai (EUR 124 milj.), ņemot vērā trūkumus atbalsta kokvilnas kontroles procedūrās, kā arī nepilnībām IAKS sistēmā. Tāpat EUR 92 milj. būs jāatmaksā Polijai par pieļautajām nepilnībām platību maksājumos laika periodā 2006.-2007.gads. Spānijai tiek pieprasīts atmaksāt EUR 47,4 milj., jo tā pieļāvusi nepamatotas izmaksas, kā arī nav nodrošinājusi pietiekamu kontroles sistēmu augļu un dārzeņu sektorā. Tāpat EUR 14,3 milj. būs jāatgriež Lielbritānijai, kas nav ievērojusi obligātos tiešmaksājumu termiņus. Nīderlande būs spiesta atgriezt EUR 10,4 milj., jo nav veikusi pietiekamu kontroli eksporta kompensāciju jomā 2003., 2004.gadā. Kaimiņvalstij Igaunijai būs jāatgriež EUR 30 tūkst., jo pārsniegti finansējuma griesti.

Avots: EC Press release, 16.03.2010.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana