Politikas jaunumi

Jānis Dūklavs Viļņā uzstāsies politiskā forumā par lauku attīstības nākotni

Ilze Vabole, AgroPols
28.04.2010

Ceturtdien, 29. aprīlī zemkopības ministrs Jānis Dūklavs Viļņā apmeklēs 18. starptautisko lauksaimniecības, pārtikas un iepakojuma izstādi „Agrobalt 2010”, informēja Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājas vietniece <?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" /><st1:PersonName w:st="on">Solveiga Lazovska</st1:PersonName>. Viņa pastāstīja, ka ministrs piedalīsies politiskā forumā „Dzīves kvalitāte lauku teritorijās saistībā ar ES finanšu perspektīvas iespējām”, kā arī tiksies ar vairāku valstu lauksaimniecības ministriem.

Izstādes ietvaros notiekošajā politiskajā forumā „Dzīves kvalitāte lauku teritorijās saistībā ar ES finanšu perspektīvas iespējām” tiks diskutēts par Eiropas Savienības (ES) Kopējo lauksaimniecības politiku (KLP) un tās finansējumu pēc 2013. gada. S. Lazovska atgādina, ka arī šajā pasākumā J.Dūklavs uzsvērs, ka „spēles noteikumiem” pēc 2013. gada ir noteikti jāmainās un visām ES dalībvalstīm būtu jābūt vienādiem saimniekošanas nosacījumiem. „Tāpēc arī mēs meklējam sabiedrotos, ar ko kopā cīnāmies un turpināsim cīnīties par nosacījumu maiņu,”diskusijā norādīs J.Dūklavs.

„Mēs uzskatām, ka pēc 2013. gada KLP ir jāveicina lauksaimniecības un lauku uzņēmējdarbības efektivitāte, konkurētspēja, jānodrošina iedzīvotājiem kvalitatīva dzīve laukos. Tā viennozīmīgi ir Latvijas iedzīvotāju prioritāte,” uzrunā norādīs zemkopības ministrs. Tāpat J.Dūklavs, skaidrojot Latvijas nostāju par KLP nākotni pēc 2013. gada, uzsvērs, ka turpmākajos gados ir jāpievērš pastiprināta uzmanība daudzveidīgu lauksaimniecības un pārtikas produktu ražošanai, kā arī nacionālo īpatnību saglabāšanai lauksaimniecības un pārtikas produktu ražošanā. Svarīgi ir arī kompensēt izdevumus lauksaimniekiem, kas tiek ieguldīti sabiedriskā labuma nodrošināšanai, piemēram, bioloģiskās daudzveidības, vides un ūdens kvalitātes, ainavas saglabāšanai. Tāpat KLP ietvaros Lauku attīstības politikai ir jānodrošina atbilstošs finansējums, īpaši paredzot atbalstu atpalikušo reģionu vajadzību un problēmu risināšanai, to ekonomikas ilgtspējīgai attīstībai, produktivitātes un ražīguma kāpināšanai un konkurētspējas stiprināšanai.

Konferencē piedalīsies ES Lauksaimniecības un lauku attīstības komisārs Dačjans Čološs, Igaunijas, Polijas, Čehijas, Moldovas, Azerbaidžānas lauksaimniecības ministri. Forumu vadīs Lietuvas lauksaimniecības ministrs Kazis Starkēvičs.

18. starptautiskā lauksaimniecības, pārtikas un iepakojuma izstāde „Agrobalt 2010” norisinās Lietuvas galvaspilsētā Viļņā no 29. aprīļa līdz 1. maijam.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana