Politikas jaunumi

Informatīvā kampaņa par programmu „Skolas auglis”

Aina Odziņa, AgroPols
21.05.2010

No šā gada 26. maija līdz pat jūnija vidum vairākās Latvijas pilsētās notiks informatīvi pasākumi, kuros Zemkopības ministrijas (ZM) un Lauku atbalsta dienesta (LAD) speciālisti stāstīs par valsts un Eiropas Savienības (ES) atbalstu augļu un dārzeņu piegādāšanai vispārējo izglītības iestāžu 1.–6.klases skolēniem jeb programmu „Skolas auglis”, informēja ZM Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas pārvaldes vecākā referente Antra Elste.
Informatīvās kampaņas ietvaros speciālisti apmeklēs kopumā piecas pilsētas. Pirmais pasākums notiks 26. maijā Jelgavā (Novada dome, Pasta ielā 37, plkst. 10.00). Nākamie pasākumi ir plānoti Liepājā - 27. maijā (Rožu iela 6, plkst. 11:30), Siguldā - 2. jūnijā (Siguldas pamatskolā, plkst. 11:00), Valmierā - 2. jūnijā (Lāčplēša iela 2, plkst. 14:00) un Jēkabpilī - 8.jūnijā (Rīgas iela 150a, plkst. 12:00). Plānots rīkot papildus informēšanas pasākumus arī citās Latvijas pilsētās, par kuriem būs pieejama informācija ZM mājas lapā.

Pasākumu laikā interesentus informēs par iespējām saņemt atbalstu skolas augļu un dārzeņu programmai, kā arī plašāk skaidros programmas nosacījumus un to, kas jāņem vērā projekta īstenošanas laikā. Pasākumos aicināti piedalīties skolu un pašvaldību pārstāvji.

Zemkopības ministrija jau iepriekš ziņoja, ka sākot ar 2010./2011. mācību gadu, Latvijā plāno uzsākt Eiropas Komisijas Programmu skolu apgādei ar augļiem un dārzeņiem. Šīs programmas ietvaros 1. līdz 6. klašu skolēni varēs bez maksas saņemt augļus un dārzeņus ārpus pusdienām (katru mācību dienu sākot ar 2011. gada janvāra pirmo mācību dienu aptuveni 2 mēnešus). Programmas mērķis ir palielināt svaigu augļu un dārzeņu patēriņu vispārējo izglītības iestāžu audzēkņu uzturā.

Projekta īstenošanai paredzēts 421 776 latu liels finansējums, no kuriem 75% ir Eiropas Savienības līdzekļi, bet 25% Latvijas valsts līdzfinansējums. Latvijā programmas ieviešanu koordinēs ZM un administrēs LAD, bet šīs programmas ieviešanas plāna izstrādē piedalījās arī Izglītības un zinātnes ministrija, Veselības ministrija, Veselības ekonomikas centrs, biedrība “Latvijas dārznieks”, asociācija “Latvijas augļkopju asociācija”, kā arī citi sociālie partneri.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana