Politikas jaunumi

Zemkopības ministrs Talsu novadā diskutēs par lauksaimniecības un mežsaimniecības politiku

Dagnija Muceniece, LR Zemkopības ministrija (ZM)
13.07.2010

„Mežsaimniecība ir viena no nozīmīgākajām nozarēm, turklāt šobrīdtā ir viena retajām, kur vērojama ekonomiskā izaugsme, tāpēc Zemkopības ministrijai ir ļoti būtiski atbalstīt mežrūpniekus un nodrošināt stabilitāti nozarē,” par vizītes mērķiem saka zemkopības ministrs Jānis Dūklavs, uzsverot, ka Talsu novads ir uzskatāms par vienu no Latvijas mežrūpniecības centriem. Diskusijā ar Talsu, Dundagas un Rojas mežsaimniekiem paredzēts pārrunāt nozares attīstības perspektīvas un aktualitātes, kā arī tieši ar nozares uzņēmējiem pārrunāt ministrijas realizēto nozares pārvaldības politiku. „Tiešie kontakti ir ļoti nozīmīgi, tāpēc cenšos maksimāli bieži doties uz novadiem, lai par zemkopības jomas attīstību runātu ar zemniekiem, zvejniekiem, mežsaimniekiem – šādas tikšanās man palīdz labāk saprast vajadzības un palīdz saskatīt attīstības ceļus un iespējas,” uzskata zemkopības ministrs. Diskusija ar mežrūpniecības nozares uzņēmējiem ministram paredzēta pulksten 11.00 Talsu novada Laidzes pagasta uzņēmumā „Krauzers”, bet pirms tam ministrs viesosies novada uzņēmumos „Talsu mežrūpniecība” un „Veckalēji”.

Darba vizītes laikā Talsu pusē ministram paredzēta arī diskusija ar lauksaimniekiem zemnieku saimniecībā „Sārāji”, kas sāksies pulksten 14.30. „Protams, uz diskusiju gaidām visus zemniekus, kam interesē savas saimniecības attīstība, jo tikšanās laikā centīšos atbildēt uz visiem jautājumiem, kas saistīti ar pašlaik zemniekiem aktuālām lietām,” par sarunas mērķi skaidro Jānis Dūklavs. Ministrs saka, ka galveno jautājumu loks ir skaidrs: „Pēc pieredzes zinu, ka šobrīd galvenie jautājumi, kas satrauc zemniekus, ir saistīti ar Eiropas Savienības pieejamo finansējumu un tiešmaksājumu izlīdzināšanu, kā arī iespējamo kredītprocentu segšanu,” par šobrīd svarīgāko stāsta zemkopības ministrs. „Uz visiem šiem jautājumiem centīšos atbildēt, tāpat, protams, uzklausīšu zemnieku domas par nozares politiku, par to, kā un ko vajadzētu darīt, lai zemkopības nozare joprojām paliktu mūsu tautsaimniecības svarīgāko jomu augšgalā,” saka Jānis Dūklavs.

Ministra vizīte sāksies piektdien, 16. jūlijā pulksten 10.00 AS „Talsu mežrūpniecība” (Stendē, Dumpīšu ielā 3), no kurienes ministrs dosies uz SIA „Veckalēji”, bet pulksten 11.00 SIA „Krauzers” („Jaunkrūzas”, Laidzes pagasts, Talsu novads) notiks diskusija ar mežrūpniecības nozares uzņēmējiem. Pulksten 13.30 ministrs iepazīsies ar vienu no novada labākajām zemnieku saimniecībām „Sārāji” (Vandzenes pagastā, Talsu novadā), bet 14.30 turpat z/s „Sārāji” notiks saruna ar Talsu, Dundagas un Rojas novadu zemniekiem.

LR Zemkopības ministrija (ZM)

x

Paroles atgadināšana