Politikas jaunumi

Azerbaidžānai liela interese par Latvijas piena produktiem

Ilze Vabole, AgroPols
13.10.2010

Darba vizītes laikā Azerbaidžānā zemkopības ministrs Jānis Dūklavs un Latvijas pārtikas pārstrādes nozares uzņēmēji ar Azerbaidžānas tautsaimniecības ministru Šahinu Mustafajevu, lauksaimniecības ministra vietnieku Bahramu Alijevu un parlamenta lauksaimniecības komitejas vadītāja vietnieku Eldaru Guļijevu apsprieduši abu valstu ekonomiskās sadarbības paplašināšanas iespējas, kāpinot savstarpējās lauksaimnieciskās produkcijas tirdzniecības apjomus. Kā informēja ZM Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Dagnija Muceniece, vizītes laikā zemkopības ministrs un Latvijas uzņēmēji, kas pārstāv piena, kā arī augļu un dārzeņu pārstrādi, apmeklējuši vairākus Azerbaidžānas lauksaimniecības produktu pārstrādes uzņēmumus.

„Azerbaidžānas puse mūsu vizītes laikā pauda lielu interesi par Latvijas piena produktu izstrādājumiem, savukārt Latvijas uzņēmējus ieinteresēja iespējas ievest Latvijā un eksportēt tālāk uz citām Eiropas valstīm Azerbaidžānas eksotiskos augļus gan svaigā, gan pārstrādātā veidā,” stāsta zemkopības ministrs Jānis Dūklavs.

Tikšanās laikā Azerbaidžānas Lauksaimniecības ministrijā pārrunātas iespējas turpināt sadarbību starp abu valstu veterinārajiem un fitosanitārajiem dienestiem, kā arī apspriesta nepieciešamība sākt zinātnisko sadarbību starp Latvijas un Azerbaidžānas Lauksaimniecības universitātēm, paredzot arī studentu apmaiņu un dodot iespējas Azerbaidžānas jaunajiem lauksaimniekiem praktizēties Latvijas lauku saimniecībās. Zemkopības ministra vizīti Azerbaidžānā no 11. līdz 13. oktobrim organizēja Latvijas vēstniecība Azerbaidžānā.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana