Politikas jaunumi

Valdība apstiprina “Prasības dzīvnieku barības mazumtirdzniecībai”

Ilze Vabole, AgroPols
09.11.2010

9. novembrī valdība apstiprināja Zemkopības ministrijas (ZM) izstrādātos Ministru kabineta (MK) noteikumus “Prasības dzīvnieku barības mazumtirdzniecībai”, informēja ZM sabiedrisko attiecību speciāliste Viktorija Kalniņa.

Noteikumi nosaka dzīvnieku barības tirdzniecības kārtību no atvērta oriģinālā iepakojuma, kas nav lielāks par 50 kilogramiem, vaļējā veidā, kā arī oriģinālajā iepakojumā mazumtirdzniecības vietās.

Noteikumos ietvertas arī tās prasības, kas iepriekš bija noteiktas noteikumos par dzīvnieku barības tirdzniecību no atvērta oriģinālā iepakojuma un kuri šobrīd ir zaudējuši spēku.

Prasības nosaka, ka atverot dzīvnieku barības oriģinālo iepakojumu, tirgotājam uz tā būs jāatzīmē atvēršanas datums, kā arī pēc pircēja pieprasījuma jānodrošina rakstiska informācija, kas atbilst konkrētās dzīvnieku barības oriģinālā iepakojuma marķējumā norādītajai informācijai.

Savukārt, ja tirgotājs pārber dzīvnieku barību no oriģinālā iepakojuma tvertnēs, noteikumi paredz, ka tās būs jātur aizvērtas un jātīra pirms katra jauna iepakojuma iebēršanas. Uz tvertnes būs jānorāda oriģinālā iepakojuma atvēršanas datums, dzīvnieku barības nosaukums, partijas numurs un barības ražotājvalsts, kā arī jānorāda barības derīguma termiņš, kas norādīts uz oriģinālā iepakojuma. Tāpat noteikumos ietvertas arī citas prasības, kas jāievēro, tirgojot dzīvnieku barību no atvērta oriģinālā iepakojuma.

Prasības stāsies spēkā pēc to publicēšanas laikrakstā „Latvijas Vēstnesis”.

Plašāka informācija: http://www.mk.gov.lv/lv/mk/tap/?pid=40188853&mode=mk&date=2010-11-09

AgroPols

x

Paroles atgadināšana