Politikas jaunumi

LAD sāk atbalsta izmaksu pasākumā "Maksājumi lauksaimniekiem par nelabvēlīgiem dabas apstākļiem teritorijās, kas nav kalnu teritorijas"

Lauku atbalsta dienests (LAD)
01.12.2010

Lauku atbalsta dienests (LAD) no šā gada 29. novembra lauksaimniekiem, kuri ir izpildījuši atbalsta saņemšanas nosacījumus, uzsāk maksāt avansu 75% apmērā Lauku attīstības programmas atbalsta pasākumā "Maksājumi lauksaimniekiem par nelabvēlīgiem dabas apstākļiem teritorijās, kas nav kalnu teritorijas" (MLA).

Atbalsta likme par MLA 1. kategorijas 1 hektāru ir LVL 17.73, par MLA 2. kategorijas 1 hektāru ir LVL 28.37 un MLA 3. kategorijas 1 hektāru ir LVL 41.13. Savukārt 75% avanss ir attiecīgi LVL 13.29, LVL 21.27 un LVL 30.84 par hektāru.

MLA atbalsta mērķis ir veicināt lauku ainavas uzturēšanu un sekmēt ilgtspējīgu lauksaimniecisko darbību teritorijās, kurās ir apgrūtināta lauksaimnieciskā darbība. Latvijā MLA teritorijas ir lauksaimnieciskai ražošanai mazāk labvēlīgi reģioni, kuros ir zemi sociālekonomiskie rādītāji un augsnes auglība, kā arī sarežģīti zemes apstrādāšanas apstākļi.

Lauku atbalsta dienests (LAD)

x

Paroles atgadināšana