Politikas jaunumi

No nākamā mācību gada pagarinās programmas „Skolas auglis” darbības laiku

Aija Zariņa, AgroPols
25.01.2011

25. janvārī valdība apstiprināja Zemkopības ministrijas (ZM) izstrādātos grozījumus plānā „Pasākumu ieviešanas plāns skolu apgādei ar augļiem un dārzeņiem (2010.–2013. gadam)”, informēja ZM sabiedrisko attiecību speciāliste Viktorija Kalniņa.

Izmaiņas plānā paredz iespēju palielināt programmas „Skolas auglis” budžetu, lai no nākamā mācību gada nodrošinātu skolēnus ar bezmaksas augļiem un dārzeņiem ilgākā laika posmā.

Šogad dalībai programmā „Skolas auglis” 2010./2011. mācību gadā pieteicās 89 070 1.-6. klašu skolēni, kas ir 78,4% no šajā mācību gadā kopumā reģistrētajiem 1.–6. klases skolēniem. Ņemot vērāskolu un skolēnu vecāku lielo interesi par šo pasākumu, ZM lūgs Eiropas Komisiju (EK) palielināt Latvijai garantēto Eiropas Savienības (ES) līdzfinansējuma aploksni divas reizes, nodrošinot svaigus augļus, dārzeņus vai to asorti 1.-6. klašu skolēniem ilgākā periodā un apjomā. Ja šajā mācību gadā atbilstoši Latvijai pieejamajam finansējumam skolēni saņem aptuveni 35 porcijas svaigu augļu un dārzeņu vai to asorti porcijas (100 g), tad, palielinot finansējuma apmēru, 2011./2012. mācību gadā skolēni saņems aptuveni 70 porciju ar iepriekšminētajiem produktiem. Grozījumi paredz, ka svaigus augļus un dārzeņus skolēni saņems nevis katru dienu, bet trīs reizes nedēļā.

Ik gadus katrai dalībvalstij EK aprēķina ES līdzfinansējuma garantēto aploksni, kuru var palielināt, ja kāda no dalībvalstīm programmu neievieš vai ievieš, izmantojot tikai daļu no tai piešķirtās garantētās aploksnes. Dalībvalstīm līdz 31. janvārim ir jāpaziņo EK par programmas ieviešanu nākamajā mācību gadā, kā arī jānorāda informācija par to, vai programmu „Skolas auglis” vēlas ieviest saskaņā ar EK noteikto garantēto aploksni vai arī vēlas to palielināt.

Plašāka informācija:

http://www.mk.gov.lv/lv/mk/tap/?pid=40197428&mode=mk&date=2011-01-25

AgroPols

x

Paroles atgadināšana