Politikas jaunumi

Berlīnes Zaļajā nedēļā godina veterinārārstus

Ilze Vabole, AgroPols
26.01.2011

Starptautiskajā Zaļajā nedēļā Berlīnē Eiropas Komisijas Veselības un patērētāju aizsardzības ģenerāldirektorāta (DG SANCO) stends, demonstrējot sešas īsfilmas par veterinārārsta daudzveidīgo lomu mūsdienu sabiedrībā, radīja plašu interesi, informēja Baltic Communication Partners pārstāve Antra Savleviča. Eiropas Komisijas būtisko lomu pārtikas nekaitīguma nodrošināšanā kārtējo reizi pierādījusi dioksīna krīze. Vienlaikus Veterinārijas gada 2011 (sk. rakstu) ietvaros tiek atklāts arī starptautisks foto konkurss.

 Berlīnes izstādē godina veterinārārstus

Sākot ar rūpēm par mājdzīvnieku un mājlopu veselību, līdz pat tādu krīžu kā dioksīna piesārņojums un citu risināšanai, veterinārārstiem ir ļoti liela loma dzīvnieku un cilvēku veselības nodrošināšanā. DG SANCO stends Berlīnē uzsver šo patiesību. Interaktīvajā stendā tiek demonstrētas sešas īsfilmas, kas izveidotas sadarbībā ar Pasaules Dzīvnieku veselības organizāciju, un uzsver veterinārārstu daudzveidīgo lomu mūsu ikdienas dzīvē.

  Jautras fotogrāfijas, lai atzīmētu Pasaules Veterinārijas gadu

Pasaules Veterinārijas gada ietvaros sadarbībā ar Pasaules Dzīvnieku veselības organizāciju Berlīnē ir atklāts starptautisks foto konkurss „Veterinārārsti tavā ikdienas dzīvē”. Tīmekļa vietnē www.vetsinyourdailylife.org fotogrāfi var augšupielādēt savas labākās fotogrāfijas, kurās redzami mājdzīvnieki, mājlopi un citi dzīvnieki. Fotomirklī kopā ar dzīvnieku var tikt iemūžināts arī veterinārārsts. Konkurss noslēgsies 31. martā, kad īpaša žūrija izvēlēsies oriģinālākos un interesantākos foto. Konkursā var piedalīties ikviens – gan profesionāli fotogrāfi, gan amatieri. Uzvarētāji tiks noteikti katrā no pieciem pasaules reģioniem. Kā balvu uzvarētāji saņems foto aprīkojumu un kopīgu braucienu uz Briseli un Parīzi, kur kā īpašie viesi piedalīsies maijā notiekošajā ES Veterinārijas nedēļas konferencē un Pasaules Dzīvnieku veselības organizācijas ģenerālsesijā.

Par Eiropas Komisijas Veselības un patērētāju aizsardzības politikas ģenerāldirektorātu ( DG Sanco ): ģenerāldirektorāts rūpējas par Eiropas Savienībā izplatīto pārtikas un patēriņa preču drošību un nekaitīgumu. Tas nodrošina, lai ES iekšējais tirgus darbotos patērētāju labā, kā arī, lai ES pilsoņu veselība tiktu aizsargāta un uzlabota, lai tiktu uzturēta un attīstīta dzīvnieku labturība un veselība.

 Par EK aktivitātēm veterinārijas jomā : par godu „ Pasaules V eterinārijas gadam 2011” Veselības un patērētāju ģenerāldirektorāts organizē virkni pasākumu , lai uzsvērtu veterinārārsta lomu sabiedrības ikdienā. „Veterinārārsts tavā ikdienā” ir arī šī gada aktivitāšu lozungs. Pasākumi, cita starpā, norisināsies Starptautiskās Zaļās nedēļas ietvaros Berlīnē no 21. līdz 30. janvārim, Starptautiskajā lauksaimniecības izstādē (Salon International de l’Agriculture) Parīzē no 19. līdz 27. februārim , kā arī ceturtajā ES Veterinārijas nedēļā, kas sāksies 16.maijā un tiek organizēta sadarbībā ar Eiropas Veterinārārstu Federāciju ( FVE).

AgroPols

x

Paroles atgadināšana