Politikas jaunumi

Cukura un vīna importam no noteiktām valstīm muitas tarifu nepiemēros

Jānis Bagātais, Nac.ag. LETA
02.02.2011

No šā gada 1. februāra komersantiem ir pieejamas jaunas tarifa kvotas Serbijas izcelsmes vīnu importam, bet jau no gada sākuma cukurniedru vai cukurbiešu cukura produktu un vīnu importam no noteiktām valstīm tiek piemērota 0% muitas tarifa likme, aģentūru LETA informēja Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Komunikācijas daļa.

Saskaņā ar Eiropas Komisijas lēmumu ar atpakaļejošu datumu no 2011.gada 1.janvāra ir atvērta tarifa kvota Nīderlandes Antiļu salās pārstrādāto cukura produktu importam.

Tarifa kvotas ir pieejamas cukurniedru vai cukurbiešu cukura produktu importam. Kvotas spēkā esamības periods ir noteikts kalendārais gads ar sākotnējo daudzumu - 5000 tonnu un nodokļu likmi - 0%. Pieprasot tarifa kvotu, būs nepieciešams iesniegt izcelsmes sertifikātu.

Savukārt saskaņā ar Eiropas Komisijas regulu ir atvērtas tarifa kvotas Serbijas izcelsmes vīnu importam. Sākotnējais daudzums kvotai ir 10 000 hektolitru, bet nodokļu likme - 0%. Pieprasot tarifa kvotu, būs nepieciešams iesniegt izcelsmi apliecinošu dokumentu.

Šogad uzņēmējiem ir pieejamas vairāk nekā 600 dažādas tarifa kvotas, ko piešķir Eiropas Komisija uz muitas deklarāciju pamata, ievērojot hronoloģisko secību, kādā iesniegti pamatojoties uz šīm deklarācijām sagatavotie tarifa kvotu pieteikumi.

Šo kvotu piešķiršanas princips ir taisnīgums un tiesību vienlīdzība attiecībā pret visiem Eiropas Savienības dalībvalstu uzņēmējiem. Vienīgais nosacījums ir pirmajam importēt preci un iesniegt muitā deklarāciju un visus nepieciešamos dokumentus. Turklāt tarifa kvotu piešķiršanas procedūra ir ļoti vienkārša un neprasa no uzņēmējiem nekādu papildu formalitāšu kārtošanu vai papildu izmaksas, norāda VID.

Nac.ag. LETA

x

Paroles atgadināšana