Politikas jaunumi

PVD informē par izmaiņām robežkontroles punktu darbībā

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD)
04.07.2011

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) informē, ka turpmāk vienīgais autoceļu kontroles punkts pārtikas preču, materiālu un izstrādājumu ievešanai Krievijas Federācijā uz Latvijas – Krievijas robežas būs kontroles punkts Terehova (Krievijas pusē „Burački”).

Sakarā ar Krievijas Federācijas muitas dienesta reformām un funkciju pārdali starp robežkontroles dienestiem, turpmāk fitosanitāro, veterināro un sanitāro-karantīnas kravu dokumentālo kontroli, kā arī pilnā apjomā transporta kontroli Krievijas Federācijas pusē veiks Muitas federālais dienests.

Krievijas Federācijas Valdības lēmums Nr. 442, kas izdots 2011. gada 3. jūnijā, nosaka, ka turpmāk vienīgais autoceļu kontroles punkts pārtikas preču, materiālus un izstrādājumu ievešanai Krievijas Federācijā būs kontroles punkts Burački Krievijas pusē un Terehova Latvijas pusē.
Lai produktu piegādes ķēdē uz Krievijas Federāciju un citām NVS valstīm nerastos sarežģījumi, PVD iesaka uzņēmējiem pārtikas preču, materiālu un izstrādājumu izvešanā uz Krievijas Federāciju izmantot autoceļu kontroles punktus Kybartai uz Lietuvas – Krievijas robežas un Luhamaa uz Igaunijas – Krievijas robežas.

PVD, lai skaidrotu radušos situāciju ne tikai uz Latvijas – Krievijas, bet arī uz Eiropas Savienības ārējās robežas, ir nosūtījis vēstules Krievijas Federācijas Veterinārajam un fitosanitārajam dienestam.
Tāpat PVD informē, ka sakarā ar rekonstrukcijas darbiem Lietuvas Republikas kontroles punktā Medininkai no 4. jūlija līdz 15. augustam tiks ierobežota satiksme, bet no 16. augusta līdz 23. augustam satiksme tiks slēgta.

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD)

x

Paroles atgadināšana