Politikas jaunumi

Palielinās lauksaimniecības un zivsaimniecības produktu tirdzniecību Latvijas un Šrilankas starpā

Ilze Vabole, AgroPols
30.11.2011

29. novembrī zemkopības ministre Laimdota Straujuma tikās ar jauno Šrilankas Demokrātiskās Sociālistiskās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijā V.E. Ošadhi Alahaperuma (Oshadhi Alahapperuma), lai pārrunātu aktualitātes lauksaimniecības nozarē, kā arī turpmākās abu valstu sadarbības iespējas, informēja ZM sabiedrisko attiecību speciāliste Viktorija Kalniņa.

Lai gan līdz šim Latvijas un Šrilankas divpusējā sadarbība lauksaimniecības nozarē un pārtikas tirdzniecības jomā ir maz attīstīta, tikšanās laikā abu valstu amatpersonas vienojās veicināt turpmāko tirdzniecības sadarbību, palielinot lauksaimniecības un zivsaimniecības produktu tirdzniecību valstu starpā. Zemkopības ministre uzsvēra, ka Latvija ir ieinteresēta paplašināt lauksaimniecības produktu, it īpaši piena produktu un saldumu, eksportu uz Šrilanku. Savukārt vēstnieks sarunas laikā norādīja, ka Šrilanka var piedāvāt kvalitatīvu tēju un garšvielas Latvijas tirgum.

2010. gadā Latvija uz Šrilanku ir eksportējusi koksni un koka izstrādājumus 110 613 eiro apmērā, savukārt Latvija 2010. gadā pārsvarā importēja no Šrilankas melno un zaļo tēju (attiecīgi 1,077 milj. eiro un 0,251 milj. eiro apmērā).

AgroPols

x

Paroles atgadināšana