Politikas jaunumi

Straujuma un Vācijas Brandenburgas pavalsts galvenais vetārsts Klauss Raimers: svarīgi turpināt pieredzes apmaiņu lauksaimniecības dzīvnieku bīstamo infekcijas slimību profilaksē un apkarošanā

Aija Zariņa, AgroPols
06.12.2011

6. decembrī zemkopības ministre Laimdota Straujuma tikās ar Vācijas Brandenburgas pavalsts galveno vetārstu Klausu Raimeru, lai pārrunātu Latvijas un Vācijas sadarbību pārtikas drošības uzraudzības un dzīvnieku bīstamo infekcijas slimību uzliesmojumu profilaksē un apkarošanā, informēja ZM Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājas vietnieks Kaspars Funts.

„Latvijas Pārtikas un veterinārais dienests ikdienā uzrauga pārtikas ražošanas uzņēmumus, lai pārtikas produkcija, kas nonāk Latvijas, citu Eiropas Savienības dalībvalstu un trešo valstu tirgū būtu droša un kvalitatīva. Esmu gandarīta, ka Pārtikas un veterinārajam dienestam ir laba sadarbība ar Vācijas un citu valstu veterinārajiem dienestiem, ka regulāri tiek rīkotas mācības un pieredzes apmaiņa lauksaimniecības dzīvnieku bīstamo infekcijas slimību profilaksē, ierobežošanā un apkarošanā, kas ir ļoti svarīgi mūsdienu apstākļos. Kad robežas ir atvērtas, lauksaimniecības dzīvnieku bīstamās infekcijas slimības izplatās daudz ātrāk, tāpēc visu valstu dienestiem ir jābūt gataviem gan preventīvai rīcībai, ja kādā no tuvējiem reģioniem ir šādu slimību uzliesmojums, gan ātrai un efektīvai rīcībai, ja kāda no bīstamajām slimībām tiek konstatēta Latvijā, lai pēc iespējas ātrāk tās izplatība tiktu ierobežota un infekcija likvidēta, tādējādi maksimāli samazinot negatīvo ietekmi uz lauksaimniecību un valsts tautsaimniecību kopumā,” sacīja zemkopības ministre Laimdota Straujuma.

Savukārt Vācijas Brandenburgas pavalsts galvenais vetārsts Klauss Raimers uzsvēra, ka tieši ekonomiskās krīzes laikā ļoti svarīga ir Eiropas Savienības un trešo valstu pārtikas uzraudzības un veterināro dienestu pieredzes apmaiņas turpināšana, kas ļauj pilnveidot dienestu darbu un prasa mazāk finansiālo ieguldījumu.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana