Politikas jaunumi

Straujuma tiekas ar EP Lauksaimniecības komitejas priekšsēdētāju un EK lauksaimniecības komisāru

Ilze Vabole, AgroPols
23.01.2012

Pirmdien, 23. janvārī, zemkopības ministre Laimdota Straujuma, turpinot darbu Latvijas lauksaimnieku interešu aizstāvībā, lai panāktu taisnīgus tiešos maksājumus pēc 2013. gada, tikās ar Eiropas Komisijas (EK) lauksaimniecības un lauku attīstības komisāru Dačanu Čološu un Eiropas Parlamenta (EP) Lauksaimniecības un lauku attīstības komitejas priekšsēdētāju Paolo de Kastro, informēja ZM Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Dagnija Muceniece.

„Latvijai ir svarīgs jautājums, kā tiks nodrošināta lauksaimniekiem izdevīgāka un līdzsvarotāka pāreja uz Eiropas Savienības jauno plānošanas periodu no 2014. līdz 2020. gadam. Kā zināms, jautājums par to, cik un kādā veidā būs iespējams nodrošināt pienācīgus papildu tiešos maksājumus no valsts budžeta, vēl nav izlemts, taču es ļoti augstu vērtēju komisāra Čološa izpratni par šo jautājumu un pretimnākšanu tā risināšanā,” pēc tikšanās sacīja zemkopības ministre Laimdota Straujuma.

Tikšanās laikā ar EP Lauksaimniecības un lauku attīstības komitejas priekšsēdētāju Paolo de Kastro Laimdota Straujuma uzsvēra, ka ES Kopējā lauksaimniecības politika (KLP) ir jāreformē tā, lai nākotnē KLP veicinātu vienlīdzīgus konkurences apstākļus visu ES dalībvalstu lauksaimniekiem un tiktu nodrošināts līdzvērtīgs atbalsts, kā arī sekmētu lauksaimniecības un pārtikas ražošanas attīstību. Lai EP Lauksaimniecības un lauku attīstības komitejas vadītājs Paolo de Kastro iepazītos ar situāciju Latvijas lauksaimniecībā, zemkopības ministre komitejas vadītāju uzaicināja apmeklēt Latviju.

Kā zināms, Latvija turpina sarunas ar citām ES dalībvalstīm un EP par EK pašreizējo priekšlikumu par tiešo maksājumu sadali pēc 2013. gada, prasot ieviest taisnīgu tiešo maksājumu sadali visu ES dalībvalstu lauksaimniekiem.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana