Politikas jaunumi

Turpināsies Zemkopības ministrijas, Latvijas Zinātņu akadēmijas un Latvijas Lauksaimniecības un meža zinātņu akadēmijas sadarbība

Ilze Vabole, AgroPols
08.02.2012

8. februārī zemkopības ministre Laimdota Straujuma, Latvijas Zinātņu akadēmijas (LZA) prezidents Juris Ekmanis un Latvijas Lauksaimniecības un meža zinātņu akadēmijas (LLMZA) prezidente Baiba Rivža parakstīja ikgadējo nodomu protokolu, lai veicinātu lauksaimniecības un meža zinātnes ciešāku sadarbību ar citām LZA pārstāvētām nozarēm, informēja ZM sabiedrisko attiecību speciāliste Viktorija Kalniņa.

Nodomu protokols paredz trīspusēju sadarbību ieteikumu izstrādē politikas plānotājiem par iespējamiem uzlabojumiem zinātnē un augstākajā izglītībā, zinātnes sasniegumu popularizēšanā un jauno zinātnieku sagatavošanā lauksaimniecības zinātnes jomā. Protokols paredz arī dažādu pasākumu rīkošanu zinātnes sasniegumu popularizēšanai, tostarp LLMZA 20 gadu jubilejas kopsapulces rīkošanu un jubilejai veltīta bukleta izdošanu.

Plānots, ka sadarbības ietvaros tiks nodrošināta Latvijas pārstāvju dalība Eiropas Lauksaimniecības, pārtikas un dabaszinātņu akadēmijas apvienības Ģenerālasamblejā Zviedrijā un Eiropas Lauksaimniecības pētījumu iniciatīvas (EURAGRI) rīkotajos pasākumos, kā arī dalība Ziemeļvalstu lauksaimniecības zinātnieku asociācijas organizētajos pasākumos, tādējādi veicinot starptautisko zinātnisko sadarbību.

Tāpat tikšanās laikā zemkopības ministre Laimdota Straujuma atzinīgi novērtēja LLMZA iniciatīvu sagatavot kopīgu vēstuli ar pārējo Baltijas valstu zinātniskajām iestādēm Eiropas Komisijai par nepieciešamību ieviest godīgu un taisnīgu Kopējo lauksaimniecības politiku (KLP) attiecībā uz visu Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu lauksaimniekiem pēc 2013. gada. „Baltijas valstīm jābūt vienotām jautājumā par tiešmaksājumu izlīdzināšanu, tāpēc es pozitīvi vērtēju zinātnieku iniciatīvu tieši ar zinātniskiem pamatojumiem atbalstīt mūsu lauksaimniekus,” atzina zemkopības ministre Laimdota Straujuma.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana