Politikas jaunumi

Zemkopības ministre turpina skaidrot Latvijas prasības par taisnīgiem tiešajiem maksājumiem pamatotību

Ilze Vabole, AgroPols
22.02.2012

Otrdien, 21. februārī zemkopības ministre Laimdota Straujuma tikās ar Eiropas Parlamenta (EP) Lauksaimniecības un lauku attīstības komitejas deputātiem Džeimsu Nikolsonu un Sandru Kalnieti, lai skaidrotu un pamatotu Latvijas prasību Eiropas Savienības (ES) nākamajā plānošanas periodā no 2014. līdz 2020. gadam ieviest taisnīgus tiešos maksājumus visu ES dalībvalstu lauksaimniekiem, informēja ZM Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Dagnija Muceniece. Sarunā ar zemkopības ministri Džeimss Nikolsons pauda izpratni par situāciju Latvijā un pēcpadomju ekonomiskās krīzes negatīvo ietekmi uz Latvijas lauksaimniecību laika posmā līdz iestājai ES, kā rezultātā Latvijai tika aprēķināts tik zems tiešo maksājumu apjoms lauksaimniekiem.

Zemkopības ministre Laimdota Straujuma ar EP deputātu Džeimsu Nikolsonu pārrunāja arī Latvijai nozīmīgās piensaimniecības nozares turpmāko attīstību un informēja, ka Latvija atbalsta priekšlikumu par piena ražošanas kvotu atcelšanu no 2015. gada 1. aprīļa. 22. februārī EP deputāts Džeimss Nikolsons, lai labāk iepazītos ar situāciju nozarē, tiksies ar Latvijas lauksaimnieku nevalstisko organizāciju pārstāvjiem un apmeklēs divas piena saimniecības – „Poteri” Bauskas novadā un „Rudeņi” Jelgavas novadā.

Kā zināms, šobrīd Latvijas lauksaimnieki saņem viszemākos tiešos maksājumus ES. Latvijas prasība ir taisnīgi un objektīvi tiešie maksājumi visiem ES lauksaimniekiem, nosakot, ka minimālais tiešo maksājumu līmenis ir vismaz 80 procentu apmērā (ap 214 eiro par hektāru) no ES vidējā, kas ir jāsaņem ikvienai ES dalībvalstij, turklāt sākot jau ar 2014. gadu.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana