Politikas jaunumi

Lauksaimnieki ar finanšu ministrijas pārstāvjiem spriež par lauksaimniecībā izmantojamās zemes kreditēšanas programmas ieviešanai nepieciešamo finansējumu un grozījumiem kooperatīvu likumā

Ilze Vabole, AgroPols
20.03.2012

19. martā, Latvijas lauksaimnieku organizāciju pārstāvji tikās ar Finanšu ministrijas amatpersonām, lai pārrunātu nozarei aktuālos jautājumus, informēja Zemnieku saeimas pārstāve Ilze Meržvinska. Uz tikšanos ar Finanšu ministrijas pārstāvjiem devās „Zemnieku saeimas“ priekšsēdētājs Juris Lazdiņš, „Zemnieku saeimas“ priekšsēdētāja vietniece Maira Dzelzkalēja, Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācijas valdes priekšsēdētājs Indulis Jansons un Meža īpašnieku biedrības valdes priekšsēdētājs Arnis Muižnieks.

Tikšanās laikā ar Finanšu ministrijas valsts sekretāres vietniekiem Baibu Bāni un Juri Stinku un Tiešo nodokļu departamenta direktori Astru Kaļāni organizāciju pārstāvji pārrunāja lauksaimniecībā izmantojamās zemes kreditēšanas programmas ieviešanai nepieciešamā finansējuma iespējamos variantus, kā arī diskutēja par plānotajiem grozījumiem kooperatīvu likumā. Grozījumi paredzētu veidot meža īpašnieku kooperatīvās sabiedrības, balstoties uz tādiem pašiem principiem kā lauksaimniekiem. Līdzšinējā pieredze ar lauksaimniecības kooperatīviem bijusi veiksmīga, tāpēc līdzvērtīgi nosacījumi mežsaimniecības kopperatīviem būtu ieguvums un laba perspektīva visa sektora attīstībai.

Savos argumentos mežsaimniecības kooperatīvu veidošanas atbalstam, lauksaimnieku un mežsaimnieku organizāciju pārstāvji uzsvēra, ka meža nozares kooperatīvu veidošanās un attīstība sniegtu gan ekonomisko labumu, gan veicinātu arī efektīvāku esošo meža resursu apsaimniekošanu.

Šādas tikšanās ar ministriju vadošajiem pārstāvjiem lauksaimnieku organizācijas rīko regulāri, lai pārrunātu gan visai nozarei svarīgus, gan atsevišķiem sektoriem būtiskus jautājumus.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana