Politikas jaunumi

Lauksaimnieku nevalstisko organizāciju konsultatīvā padome vienojas par nosacījumiem valsts atbalsta aizdevumam lauksaimniecībā izmantojamās zemes iegādei

Ilze Vabole, AgroPols
29.03.2012

28. martā Zemkopības ministrijā notika Lauksaimnieku nevalstisko organizāciju konsultatīvās padomes (turpmāk – konsultatīvā padome) sēde, informēja Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Dagnija Muceniece. Tajā izskatīja jautājumus par zemes kreditēšanas programmu, Lauku attīstības programmas (LAP) pasākuma „Lauku saimniecību modernizācija” nākamās kārtas izsludināšanu, kā arī jautājumu par no akcīzes nodokļa atbrīvotas dīzeļdegvielas nosacījumiem Latgales reģionam.

Konsultatīvās padomes locekļi jautājumā par valsts atbalstu aizdevumiem lauksaimniecībā izmantojamās zemes iegādei vienojās, ka saimnieciskās darbības veicējam, lai izmantotu kredītu ar pazeminātu likmi, ir jānodrošina ieņēmumi no lauksaimniecības produktu primārās ražošanas vismaz 60 procentu apjomā no gada apgrozījuma un minimālajiem ieņēmumiem ir jābūt 200 latiem no hektāra. Jaunajiem lauksaimniekiem, kas ir jaunāki par 40 gadiem un nodibinājuši saimniecību pēdējo 12 mēnešu laikā, prasību par minimālajiem ieņēmumiem plānots nepiemērot.

LAP pasākumā „Lauku saimniecību modernizācija” nākamo kārtu konsultatīvā padome nolēma izsludināt maijā, nemainot esošos nosacījumus.

Tā kā no akcīzes nodokļa atbrīvotas dīzeļdegvielas piešķiršanas mērķis ir atbalstīt ražojošos aktīvos lauksaimniekus, konsultatīvā padome nolēma, ka normatīvajos aktos noteiktie kritēriji – minimālie ieņēmumi 200 lati no hektāra ir jāpiemēro visiem Latvijas reģioniem vienādi.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana