Politikas jaunumi

Sākta pārtikas produktu izsniegšana vistrūcīgākajām personām

Dagnija Muceniece, LR Zemkopības ministrija (ZM)
12.07.2012

Zemkopības ministrija informē, ka Latvijā sākta Eiropas Komisijas (EK) 2012. gada programmas „Pārtikas produktu piegāde no intervences krājumiem labdarības organizācijām izdalīšanai vistrūcīgākajām personām” īstenošana.

Šogad pārtikas pakās ir pilnpiena pulveris, makaroni, auzu pārslu biezputra ar ogām vai augļiem, pankūku milti, kartupeļu biezputra, griķi, manna, augstākā labuma kviešu milti un sautēta cūkgaļa.

Iespēja saņemt pārtikas produktus ir trūcīgām ģimenēm vai atsevišķi dzīvojošām personām, kuras noteiktas saskaņā ar normatīvajiem aktiem par ģimenes vai atsevišķi dzīvojošas personas atzīšanu par trūcīgu. Personai ir tiesības saņemt pārtikas komplektu, uzrādot pašvaldības sociālā dienesta izsniegtu un produktu saņemšanas brīdī spēkā esošu izziņu.

EK programma vistrūcīgākajām personām tiek finansēta no Eiropas Savienības budžeta Eiropas Lauksaimniecības garantiju fonda līdzekļiem.

Saraksts ar 2012. gada programmas pārtikas izdales vietām un produktu izsniegšanas laikiem ir pieejams Lauku atbalsta dienesta mājas lapā.

LR Zemkopības ministrija (ZM)

x

Paroles atgadināšana