Politikas jaunumi

Diskusija par meža nozares attīstības iespējām

Ilze Vabole, AgroPols
03.09.2012

Pēc Latvijas Kokrūpniecības federācijas un Meža īpašnieku biedrības iniciatīvas notika diskusija par meža nozares attīstības iespējām, informēja ZM  Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Dagnija Muceniece. Zemkopības ministre Laimdota Straujuma, finanšu ministrs Andris Vilks, ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas pārstāvji tikās ar meža nozares pārstāvjiem, turpinot iesākto tradīciju – sadarbību jautājumu risināšanā ar mežu saistītās jomās.

Diskusijā zemkopības ministre Laimdota Straujuma uzsvēra: „Mums kopīgi ir jādomā, kā katru lauksaimniecības, meža un ūdeņu hektāru izmantot, lai radītu un palielinātu pievienoto vērtību, ievērojot tautsaimniecības, sabiedrības un vides aizsardzības intereses. Latvijas lauksaimnieku un meža nozares nevalstiskajām organizācijām ir ciešāk jāsadarbojas, kopā ar Zemkopības ministriju risinot jautājumus par efektīvāku zemes izmantošanu.”

Meža nozares pārstāvji iepazīstināja ministrus ar redzējumu par nozares attīstības iespējām un izaicinājumiem, apliecinot meža īpašnieku un nozares uzņēmēju gatavību un spēju attīstīt Latvijas tautsaimniecības izaugsmi. Diskusijas gaitā tika pārrunāti būtiskākie kavējošie faktori un riski, kā arī iespējas tos mazināt.

Meža nozares pārstāvji uzsvēra vienotas izpratnes un sadarbības nozīmi un pauda gandarījumu par līdz šim paveikto, aicinot turpināt ministriju sadarbību ar nozari tai aktuālu jautājumu risināšanā, kas veiksmīgi sākta, gatavojot Latvijas meža nozares 20 gadu izvērtējumu.

Latvijas Kokrūpniecības federācijas prezidents Juris Biķis uzsvēra trīs galvenos stūrakmeņus sekmīgai meža nozares un valsts ekonomikas turpmākai attīstībai: zemes un meža racionāla izmantošana, objektīvs nākotnes konkurētspējas vērtējums, apzinoties darba samaksas pieaugumu, un pašvaldību atbalsts ražošanas attīstībai.

Ministri apliecināja ieinteresētību turpmākai sadarbībai un aicināja meža nozares pārstāvjus arī turpmāk sadarboties un sniegt priekšlikumus nozares attīstības plānu izstrādei.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana