Politikas jaunumi

Laimdota Straujuma : Pārtikas nekaitīgums ir un vienmēr būs prioritāte

Ilze Vabole, AgroPols
03.09.2012

Trešdien, 29. augustā, zemkopības ministre Laimdota Straujuma tikās ar Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) vadību un reģionālo pārvalžu vadītājiem, lai spriestu par nepieciešamajiem uzlabojamiem pārtikas ražošanas un lauksaimniecības dzīvnieku aprites uzraudzības kārtībā, kas pilnveidotu kontroles sistēmu un mazinātu administratīvo slogu pārtikas ražotājiem, lauksaimniekiem un tirgotājiem, informēja ZM Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Dagnija Muceniece.

„Pārtikas nekaitīgums ir un vienmēr būs prioritāte, jo pārtiku ikdienā uzturā lieto ikviens Latvijas iedzīvotājs, tāpēc pārtikas aprites uzraudzība un darbs, ko veic Pārtikas un veterinārais dienests, ir ļoti svarīgs. Mums ir jāmeklē iespējas, kā uzlabot kontrolētāju – Pārtikas un veterinārā dienesta – un ražotāju sadarbību, jo galvenais mērķis ir arī turpmāk nodrošināt pārtikas nekaitīgumu un sekmēt Latvijas pārtikas ražotāju izaugsmi,” uzsver zemkopības ministre Laimdota Straujuma.

Tikšanās laikā, diskutējot par dzīvnieku veselības un pārtikas aprites uzraudzību Latvijā, zemkopības ministre Laimdota Straujuma informēja, ka šobrīd Zemkopības ministrijas speciālisti sadarbībā ar Izglītības un zinātnes ministriju meklē iespējas, lai nākotnē varētu atbalstīt lauksaimniecības specialitāšu studiju programmu absolventus. Piemēram, atbalstīt jaunu veterinārmedicīniskās prakses vietu atvēršanu.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana