Politikas jaunumi

Latvijas un Igaunijas lauksaimniecības ministri apliecina Baltijas valstu nemainīgu attieksmi prasībā par taisnīgiem tiešajiem maksājumiem

Ilze Vabole, AgroPols
20.11.2012

Otrdien, 20. novembrī, zemkopības ministre Laimdota Straujuma tikās ar Igaunijas lauksaimniecības ministru Heliru-Valdoru Sēderu (Helir-Valdor Seeder), lai pirms 22. novembrī Briselē notiekošās Eiropadomes sēdes, kurā tiksies Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu valdību vadītāji, saskaņotu abu valstu lauksaimniecības ministriju kopējo viedokli par prasību nākamajā ES plānošanas periodā no 2014. līdz 2020. gadam ieviest taisnīgus tiešos maksājumus lauksaimniekiem, informēja ZM Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Dagnija Muceniece.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p> </o:p>

„Ar Igaunijas lauksaimniecības ministru vienojāmies, ka joprojām prasām Baltijas valstu lauksaimniekiem tiešos maksājumus pēc 2013. gada noteikt ap 80 procentu apjomā no vidējā tiešo maksājumu līmeņa Eiropas Savienībā. Latvijas, Igaunijas un Lietuvas lauksaimnieki un lauksaimniecības ministri arvien ir vienoti savā prasībā par taisnīgāku tiešo maksājumu ieviešanu,” pēc tikšanās ar Igaunijas lauksaimniecības ministru Heliru-Valdoru Sēderu uzsvēra zemkopības ministre.

<o:p> </o:p>

Igaunijas lauksaimniecības ministrs Helirs-Valdors Sēders vizītē Latvijā ieradies arī tāpēc, lai iepazītos ar situāciju lauksaimnieku kooperācijā Latvijā, kuru Igaunija vērtē kā pozitīvu piemēru lauksaimnieku vēlmē efektīvāk apsaimniekot zemi un celt lauksaimnieciskās ražošanas rentabilitāti.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana