Politikas jaunumi

LOSP pārstāvji pievienojas Eiropas Piena padomes protestiem Briselē

Krista Garkalne, Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padome (LOSP)
26.11.2012

26. novembrī Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomes (LOSP) pārstāvji 24 cilvēku sastāvā ieradās Briselē darba vizītē pie Eiropas Parlamenta deputāta Ivara Godmaņa un pēc vizītes piedalīsies Eiropas Piena padomes (EPP) protesta akcijā par Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu piena ražotāju prasībām, demonstrējot politiķiem ziņojumu, ka jāpanāk taisnīgs un elastīgs piena apjomu regulējums, kā arī jāsakārto piena cenas tirgus.

 Tā kā Latvijas piena ražotāju prasības ir tādas pašas kā citiem ES dalībvalstu piena ražotājiem, tad arī Latvija nav izņēmums šajās prasībās un ir vienota cīņā par lauksaimnieku konkurētspēju un vienlīdzību vienotajā ES tirgū.

Armands Krauze, LOSP valdes loceklis: „Galvenā EPP prasība ir, lai visu ES dalībvalstu piena ražotāji saņemtu taisnīgu piena tirgus cenas starpību, lai ražojot pienu tiktu segtas ražošanas izmaksas, pretējā gadījumā, daļā valstu ir situācija, ka piens tiek pārdots pārstrādātājam zem pašizmaksas, radot būtiskus zaudējumus piena ražotājiem.”

 Piena ražotāju protesta akcijā piedalīsies 1000 traktoru vienības, paužot dramatisko situāciju piena tirgū, jo pārāk ilgi piena cenas nosedz tikai ražošanas izmaksas un jau tūkstošiem piena ražotāju ir pametuši piena ražošanas nozari. Piena ražotāju prasība ir vērsta uz politikas veidotājiem, lai tie uzņemtos atbildību un veiktu efektīvus likumdošanas pasākumus, lai sakārtotu piena tirgu. Arī Latvijas lauksaimnieki piedalīsies šajā akcijā ar jau pagājušās nedēļas atribūtiku – plakātiem un vestēm, kas tika izmantoti protesta akcijā par vienlīdzīgiem ES tiešmaksājumiem Baltijas lauksaimniekiem.

Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padome (LOSP)

x

Paroles atgadināšana