Politikas jaunumi

Straujuma: jāpalielina vietējo produktu īpatsvars tirdzniecībā

Ilze Vabole, AgroPols
17.01.2013

No trešdienas, 16. janvāra, zemkopības ministre Laimdota Straujuma atrodas darba vizītē Vācijā, informēja ZM Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Dagnija Muceniece.

Laimdota Straujuma tikās ar Vācijas Brandenburgas pavalsts Vides, veselības un patērētāju aizsardzības ministri Anitu Taku, lai apspriestu Brandenburgas pavalsts pieredzi pārtikas produktu drošības un patērētāju tiesību aizsardzības jomā. Kvalitatīvu produktu ražošana var dot ievērojamu labumu gan lauku, gan tautsaimniecības attīstībai kopumā, jo ar šādiem produktiem var īpaši piesaistīt patērētāju uzmanību un līdz ar to attīstīt papildus nodarbinātību un ienākumus iedzīvotājiem reģionos.

„Man bija būtiski noskaidrot, kāda ir Brandenburgas pavalsts pieredze reģionālo produktu attīstībā un aizsardzībā, jo Latvijā šis jautājums – nepieciešamība palielināt vietējo produktu īpatsvaru tirdzniecībā – joprojām ir aktuāls, piemēram, izglītības iestāžu audzēkņu ēdināšanā vairāk izmantot reģionālajos lauksaimniecības un pārtikas ražošanas uzņēmumos ražotos pārtikas produktus,” skaidro zemkopības ministre Laimdota Straujuma.

Pieredzes apmaiņas nolūkā par reģionālo produktu aizsardzību un to īpatsvara palielināšanu reģionālajos tirgos zemkopības ministre Laimdota Straujuma apmeklēja vairākus Brandenburgas pavalsts lauksaimniecības un pārtikas ražošanas uzņēmumus. „Iepazināmies arī ar kooperācijas pieredzi Vācijā un Brandenburgas reģiona dažādu uzņēmējdarbības nozaru sadarbību, jo viena no Zemkopības ministrijas 2013. gada prioritātēm ir lauksaimniecībā izmantojamās zemes efektīvāka izmantošana, kas nav iedomājama bez rentablākas lauksaimnieciskās ražošanas un kooperācijas,” uzsver zemkopības ministre Laimdota Straujuma.

78. Starptautiskās izstādes Berlīnē „Zaļā nedēļa” laikā zemkopības ministre Laimdota Straujuma tiksies ar vairāku valstu lauksaimniecības ministriem. 18. janvārī zemkopības ministrei Laimdotai Straujumai plānots tikties ar Krievijas lauksaimniecības ministru Nikolaju Fjodorovu, ar kuru iecerēts apspriest vairākus svarīgus jautājumus saistībā ar abu valstu savstarpējās tirdzniecības ar lauksaimniecības precēm uzlabošanu.

18. janvārī notiks Baltijas valstu lauksaimniecības ministru tikšanās ar Īrijas, Lietuvas un Grieķijas prezidentūras pārstāvjiem (Īrija ir Eiropas Savienības prezidējošā valsts 2013. gada 1. pusgadā, Lietuva – 2013. gada 2. pusgadā, Grieķija – 2014. gada 1. pusgadā).

Zemkopības ministrei paredzēta tikšanās arī ar Šlēzvigas – Holšteinas Enerģētikas politikas, lauksaimniecības, vides un lauku teritoriju ministru Robertu Habecku.

19. janvārī zemkopības ministre Laimdota Straujuma piedalīsies lauksaimniecības ministru sanāksmē un 6. Starptautiskajā ministru konferencē, kurā tiks spriests par tādu atbildīgu investēšanu pārtikas un lauksaimniecības nozarēs jau tuvākajā nākotnē, kas dotu nepieciešamo pārtikas nodrošinājumu un stimulētu lauku reģionu attīstību.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana