Politikas jaunumi

LAD preses konferencē demonstrē LAD administrēto atbalsta pasākumu ietvaros izmaksātā publiskā finansējuma atspoguļojumu interaktīvajās kartēs

Lauku atbalsta dienests (LAD)
12.04.2013

2013. gada 10. aprīlī notika Lauku atbalsta dienesta (LAD) preses konference, kurā piedalījās zemkopības ministre Laimdota Straujuma un LAD direktore Anna Vītola-Helviga. Konferencē klātesošajiem tika sniegta informācija par izmaksāto Eiropas Savienības un valsts atbalstu pēdējo desmit gadu laikā, kas ir 2,5 miljardu LVL, kā arī tika demonstrēta interaktīva karte, ar kuras palīdzību iespējams detalizēti iepazīties ar ES un valsts finansējuma izlietojumu reģionālajā līmenī līdz pat novadiem.

Konferences sākumā zemkopības ministre L.Straujuma īpaši uzsvēra  LAD sasniegtos rezultātus, veiksmīgi administrējot Eiropas Savienības un valsts atbalsta finansējumu, kā arī atzīmēja, ka LAD ir vispārēji atzīta iestāde, kura 2012. gadā kļuva par efektīvāko valsts pārvaldes iestādi. 2012.gadā LAD klientiem izmaksāja 387,5 miljonus LVL, kas ir lielākais izmaksātais atbalsts valsts pastāvēšanas vēsturē.

Konferences gaitā A. Vītola-Helviga klātesošos iepazīstināja ar jaunāko LAD veikumu – LAD administrēto atbalsta pasākumu ietvaros izmaksātā publiskā finansējuma atspoguļojumu interaktīvajās kartēs.  Interesantiem interneta vietnē www.lad.gov.lv sadaļā „Statistika” ir iespēja iepazīties ar LAD veikto izmaksu atspoguļojumu sadalījumā par plānošanas reģioniem, novadiem un LAD teritoriālajām struktūrvienībām.

Lauku atbalsta dienests (LAD)

x

Paroles atgadināšana